little Things That Kill Batch 6 – Weird Beard Brew Co.

SAMSUNG CSC

Wanneer de zon zijn best doet om het vel van je rug te branden grijp je best naar iets lichts om je dorst te stillen. Bieren met een hogere ABV doen je toch alleen maar in je hangmat belanden om aldaar in slaap te sukkelen en nog meer te verbranden. Niemand zegt uiteraard dat iets licht in alcohol ook licht in smaak moet zijn. Bieren met een lage ABV maar met veel smaak is zowat de nieuwe heilige graal. In de US zie je ze dikwijls onder de noemer ‘session beer’, hier en daar zie je al eens de oude term ‘bière de table’ opduiken – tafelbier – en deze Weird Beard Brewing Co. heeft zijn serie lichte bieren genaamd Little Things that Kill. Iedere batch krijgt een andere hopsoort of hopcombinatie. Omdat het vooral sterk gehopte bieren zijn in deze serie kan je het een session IPA noemen. Eentje waarvan je er meerdere kan achterover slaan in 1 sessie, olé!!

Oog: Blond – stroblond troebel met wit schuim. Dit flesje had ietwat last van oversaturatie, zowat 30% ging op in schuim bij het openen.

LttK

Neus: Een fruitige hopbom; perzik, nectarines en meloen. Een heel lekkere fruitige neus, verfrissend en vers. Zomers.

Mond: Je voelt onmiddelijk dat dit een licht bier is, de body voelt dun aan maar het bier zelf heeft een heel pittige carbo die fijn op je tong danst. Verfrissend karakter. De smaak is milder dan de neus deed vermoeden maar die fruitigheid zit er nog steeds in. Eindigen met een milde bitter. Heel vlotjes drinkbaar uiteraard, de lage ABV verleent zich perfect tot een sessie met enkele bieren. Een session beer dus!

ABV: 3.3%!!

SAMSUNG CSC

Etiket: Leuke vormgeving, mooi etiket, leuke tekst – valt op.

‘Smacking you over the head with hops’ staat er op het etiket en dat is exact wat dit biertje doet. Zijn volledige smaakprofiel wordt gehaald uit een overdosis hop, Citra en Columbus, vermoedelijk veel late hopping en dry hopping. Deze laten staan in je kelder om te rijpen is absoluut geen optie, vers drinken is de boodschap. Bij voorkeur nog voor je de winkel uit bent of in je hangmat van zodra je thuis bent natuurlijk….

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “little Things That Kill Batch 6 – Weird Beard Brew Co.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s