Plan B – Rotterdam

 

SAMSUNG CSC

Op 26/07 had de officiële opening plaats van Plan B, de nieuwe hotspot in Nederland voor je dosis craft beer en daar was ik maar al te graag bij.

Centraal gelegen in Rotterdam kan je hier een ruime keuze aan bieren vinden. Op het moment dat ik er was waren ze nog volop aan het aanvullen, het uiteindelijk aanbod zou een 1600 referenties sterk moeten worden. En wat een referenties!! Naast het obligate Brewdog, Mikkeller en Evil Twin staan er namen als; Port Brewing, Amager, NØgne, Jester King, Napar Bier, De Struise Brouwers, Lost Abbey, The Bruery, Alesmith, Anderson Valley,Short’s Brewing…..Nederland is uiteraard ook goed vertegenwoordigd met o.a Kaapse Brouwers, De Molen, Oersoep, Brouwerij ’t IJ,….Binnenkort moet het aanbod UK bieren nog aangevuld worden en ook cider en mede kan je hier vinden.

 

De Belgen worden niet vergeten met een mooi aanbod artisanale bieren van De La Senne, De Dochter van de Korenaar, Prearis, Fantôme,….en een mooie selectie Oude Geuzes en fruitlambieken van onder meer 3Fonteinen, De Cam, Cantillon en meer.

SAMSUNG CSC

De eigenares, José Reijnders of Misses B, is een gedreven liefhebster van het betere gerstenat en verdiende reeds haar sporen met de De Molen Beershop en het De Molen eet & bierlokaal(verklaart ook meteen het mooie en ruime aanbod De Molen bieren). Met 2 voeten in de craft beer wereld staat ze dus, deze pittige dame en ook shopverantwoordelijke en craft beer specialist Trevor Ketterhagen heeft een ruime ervaring en gedegen kennis. Hiermee realiseert José een droom, haar eigen craft beer shop in haar stad Rotterdam waarmee ze de craft beer beweging kan aanwakkeren en ondersteunen, beginnende brouwers wil ze hier ook graag een kans geven hun bieren aan te bieden.

SAMSUNG CSC
José Reijnders en Trevor Ketterhagen

Afzakken naar Rotterdam, vanuit Brussel is het slechts een kleine 80 minuten rijden, voor wat edel vocht in te slaan loont de moeite. Vanaf 11uur(gesloten op maandag) kan je hier terecht om te grasduinen tussen het immense aanbod, je keuze te maken en de rest van de dag te spenderen in het mooie Rotterdam. Zo is iedereen tevreden, papa(en/of mama) en rest van het gezin 😉

Plan B, ’s Gravendijkwal 135 3021AK Rotterdam, Nederland

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s