Schieve Tabarnak – Brasserie de la Senne / Trou du Diable

SAMSUNG CSC

Dat er in Brussel al eens iets ‘schief’ loopt is wel algemeen gekend. Zo kreeg architect Joseph Poelaert bij het ontwerp en de bouw van het monumentale justitiepaleis te Brussel zich de term ‘schieven architek’ aangesmeerd door de bewoners van de Marollen. Hij had namelijk voor dit stukje protserigheid een deel van de Marollen weggevaagd en hiermee waren de marolliens uiteraard niet opgezet. Dit verklaart het eerste deel van de naam van het bier, het tweede deel van de naam zou zoveel betekenen als fuck in Canadees slang dus, eh, scheve fuck of iets dergelijks…..Ik laat je fantasie even spelen bij het zoeken naar een mogelijke betekenis maar de link België-Canada heb je hiermee al.

Dit bier is namelijk een samenwerking tussen de Brusselse brouwers en bier architecten van De La Senne en de Canadese brouwers van Trou du Diable. In 2011 kwamen ze een eerste maal samen om dit bier te brouwen, in 2014 werd deze 2de versie gebrouwen.

SAMSUNG CSC

Oog: Oranje blond – amber, troebel. Ivoren kraag, romig van structuur.

Neus: Fruitig en floraal hoppig, fijn aromatisch. Pompelmoes, zeste van pompelmoes en perzik, perzikhuid en een klein vleugje granige moutigheid.

Mond / Aroma: Romig in de mond, medium body maar vlotjes drinkbaar. Medium carbo, lichte koolzuur prikkel. Bittere pompelmoes fruitigheid. Licht zeperige hop. Achtertoon van mout. Heel droge afdronk met nablijvende bitterheid. Goed doordrinkbaar ondanks zijn stevige bitterheid, de droogheid doet drinken.

SAMSUNG CSC

ABV: 6.3% en hiermee iets straffer dan zijn voorganger die slechts 5.3% had.

Etiket: Weer een mooi stukje artwork van de huisontwerper van De La Senne, Jean Goovaerts die er maar weer in slaagt van uniek label design af te leveren.

SCHIEVE_TABARNAK_SOLDOUT

Een mooie samenwerking, een prachtig bier van deze brouwerij die nooit teleur stelt. Het is slechts de 2de maal dat deze wordt gebrouwen dus de beschikbaarheid zal eerder gering zijn maar wellicht te vinden in de betere drankenhandel.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s