Nuetnigenough – Brussel

SAMSUNG CSC

‘NuetNiGenough’, als naam voor een resto klinkt het goed in de oren. ‘Op zen Brussels’ met een dubbele negatie dus op zich een zwanske want met honger ga je hier niet van tafel, met dorst zeker niet! Het omvat zoals ze het zelf zo mooi formuleren de ziel van de Brusseleir die nooit voldaan is.

Deze piepkleine resto(20-tal couverts?) op de rue du Lombard, hartje Brussel, grossiert in 2 dingen; kwalitatief artisanaal bier en authentieke volkse gerechten. De joviale ontvangst en bediening krijg je er gratis bij, de sfeer en art-deco aankleding ook.

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

Op het menu enkele kleine hapjes om je honger koest te houden en je eerste bier te begeleiden. Tussen de voorgerechten onder meer ; bloempanch(aanrader!), garnaalkroketten, vissoep, scampi in duivelsaus en tusen de hoofdgerechten ; stoofvlees met Rochefort, konijn met geuze, balletjes op zijn Gents, kipfilet met kriek en meer. Om af te sluiten nog een kleine selectie dessertjes waaronder een kriekentaart die wonderwel matcht met een oude kriek van Hanssens.

SAMSUNG CSC

Naast het mooie eetmenu gooit vooral het biermenu hoge ogen op. Een werkelijk magistrale opsomming van artisanale Belgische bieren van brouwerijen als; Cantillon, De Ranke, De La Senne, Alvinne, De Struise Brouwers, White Pony, Dupont, De Glazen Toren….Verkrijgbaar in kleine flessen of 75cl flessen en uit de tapkraan. Op het moment dat wij er waren was er Cuvée Sofie van Alvinne, Black Damnation Mocha Bomb(!) van De Struise Brouwers en Redor pils van Dupont van het vat. L’embarras du choix ten top! Ik kies voor een Cuvée Sofie van Alvinne, een sappig fruitig, zuur bier dat mijn eetlust goed aanscherpt terwijl mijn echtgenote gaat voor een stukje lokale terroir en een Taras Runa van Brasserie De La Senne drinkt. 2  meesterwerkjes!

SAMSUNG CSC

Mijn voorgerecht bestaat uit 2 dik gesneden porties bloempanch, een lokale delicatesse, geserveerd met zilveruitjes, champignons en spekjes. Voor een voorgerecht misschien iets te ruim maar de naam van de resto in gedachten was dit te verwachten. Aan de overkant 2 krokante garnaalkroketten, lekker van smaak en rijk gevuld met garnalen die goed doorproeven. Goed begonnen is….

Mijn hoofdgerecht is een zwarte pens van Florenville met stoemp van brocolli en appelmoes. Ja, zwarte pens, ik kan er moeilijk aan weerstaan als ik het op een menu zie staan en deze is net als de bloempanch weer van topkwaliteit. Het stoofvlees met Rochefort van mijn echtgenote is botermals en valt mooi uiteen, de saus heeft een licht zoetzure toets en is heerlijk. Ik drink bij mijn zwarte pens een Gentleman sour ale, een samenwerking van Alvinne met Naparbier, een stout met een zoetzure smaak zonder het geroosterde en rijke van de stout te verdringen. Vrouwlief gaat voor de hop en drinkt een Gaspar van Alvinne, een floraal hoppig en goed bitter bier.

SAMSUNG CSC

Voldaan vraag ik de rekening en ik val niet achterover, dit is topkwaliteit in gerechten en dranken aan een meer dan schappelijke prijs. Reserveren is niet mogelijk en het restaurant is altijd druk bezet maar je kan wachten aan de bar of op het terras met een drankje. De ober informeert je over de wachttijden en verwittigt je wanneer er een tafeltje gaat vrijkomen. Het volk dat er over de vloer komt bestaat uit locals maar vooral ook toeristen, de eervolle vermelding op de biersite Ratebeer.be als 3de beste Brusselse restaurant zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Naast Moeder Lambic, Delirium bar en Cantillon is dit de plaats waar menig biertoerist voor naar Brussel afzakt. Geheel terecht trouwens!

Zet het op je ‘Things to do when in Brussels’ lijstje, het is een absolute aanrader!

Nuetnigenough, Rue de Lombard 25 1000 Brussel Tel: +32(0)25137884 info@nuetnigenough.be

Cheers

BelgianBeerGeek

7 gedachten over “Nuetnigenough – Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s