QV.ID – Huldenberg

SAMSUNG CSC

‘Waar haal jij je bieren?’, een vraag die ik geregeld voor de voeten krijg geworpen en mijn antwoord is meestal: ‘hier en daar’. Ik wissel graag af, heb nauwelijks favorieten en zit dus snel verveeld met een gamma bieren in een drankenhandel dat statisch is en gericht is op de sterke verkopers. Men moet mij kunnen enthousiast maken als ik mijn keuze aan het maken ben in een drankenhandel en laat het gamma bieren van QV.ID dat nu net doen.

SAMSUNG CSC

Deze winkel uitgebaat door Ingrid en Koen bied je het klassieke gamma Belgische bieren met Duvel, Westmalle, La Chouffe, Chimay, Sint-Bernardus en dergelijke maar je vindt er ook de betere artisanale Belgische brouwerijen en bierfirma’s zoals De Struise Brouwers, Hof ten Dormaal, Brasserie De La Senne, Fantôme, De Ranke, Vliegend Paard Brouwers, De Dochter van de Korenaar en meer. Dit alles zowel in kleine flessen als in grote flessen. Keuze genoeg om de klassieke bierdrinker te plezieren maar ook keuze genoeg om de interesse te behouden van iemand zoals mij of, ja, jij daar!

Wat mij dan wel het meeste interesseert is het gamma buitenlands bier dat je hier kan vinden. Momenteel nog beperkt tot Mikkeller(Denemarken, al kan je dat natuurlijk ook Belgisch noemen = De Proefbrouwerij), Nederland en veel uit de UK maar de kwaliteit is er wel. Brewdog, Emelisse, Buxton, Pressure Drop, Ramsgate, Weird Beard, Siren Craft Brew,….Namen die momenteel sterk opkomen en garant staan voor een flinke dosis bier die afwijkt van het geijkte pad. En laten we het geen ‘extreem’ bier noemen, die term past echt niet, is zelf denigrerend. Het is bier dat breekt met een traditie en buiten de lijntjes kleurt, anders maar de moeite om te ontdekken. Stel je er voor open, probeer, geef het een kans en geeft het ook een tweede kans want het zijn meestal geen bieren zoals je ze gewend bent.

Naast dit ruim 700 referenties rijke assortiment bieren kan je er ook een 80-tal premium Gins vinden, een absoluut indrukwekkende collectie Whiskys (blends, single malts tot single casks), bourbons, rums, likeuren, een beperkt assortiment wijnen en frisdrank. Er is ook een ruim aanbod biermanden , reeds samen gesteld of op maat, vraag gerust om raad.

Het verzorgde en gevarieerde aanbod in deze winkel maakt het bezoekje of zelfs de omweg meer dan waard. Kies eens voor iets anders en laat die Duvel of Grimbergen even in de rekken staan, je zal mij niet horen zeggen dat het slechte bieren zijn maar het gamma bieren is zoveel groter dan hetgeen je via clevere marketing krijgt ingepompt. Weet je niet wat? Vraag raad aan de uitbaters, zij loodsen je graag doorheen het gamma. Of kies gewoon direct voor die ‘Something Something Dark Side’ van Weird Beard en be amazed……

QV.ID, de Limburg Stiriumlaan13 3040 Huldenberg Tel: 02/6874144 info@qvid.be

Cheers

BelgianBeerGeek

5 gedachten over “QV.ID – Huldenberg

 1. Wil je geloven dat ik er nog steeds niet geweest ben? Nochtans zo dicht bij huis! Ik zal er eens tijd voor maken.

  Nu we het toch hebben over bierwinkels: ik ben dit weekend naar Lille geweest, en daar vind je “L’abbaye des saveurs”. Klein, gezellig, in het iets artistiekere (maar ook toeristischere) Vieux Lille… Je vindt er lokale brouwsels (die me voorlopig nog niet hebben kunnen overtuigen, maar ik heb er enkele nieuwe mee), belgische bieren (verrassend genoeg heel veel Struise! Pannepot 2011, Pannepot Reserva, maar ook Rio, XXXX Quadrupel, XXX Tripel Rye…), maar ook enkele internationale namen die ik voorheen nooit was tegengekomen. BFM, Fanø Bryghus, ELAV, Goose Island, enkele Noren en Japanners… Brewdog hadden ze ook (ook de speciallekes à la Black Jacques, Paradox Heaven Hill etc.) En er zit Armand 4 in de afgesloten kast!

  De prijzen blijven vrij redelijk (al zijn er uitzonderingen), en ik durf zelf te beweren dat bepaalde Struise brouwsels hier in België zelfs duurder verkocht worden.

  Mijn budget was strikt gelimiteerd, dus ik heb me moeten inhouden, maar als je in de buurt bent, is het zeker een aanrader. Vraag zeker om advies, de kerel kent er wat van!

  Like

  1. Hey Frederik,

   Bedankt voor de info! Lille staat al een tijdje op mijn lijst als To-Do mede om hetgeen je zelf vermeldt. Ook zou de webshop Saveurs&Biéres hier zijn stek hebben en zou je je bestelling er kunnen afhalen als je toch in de buurt bent…Ik trek van de zomer naar het zuiden van Frankrijk en ik zie een omwegje voor het goede doel langs Lille (of Nancy voor http://www.lacapsule.net/plan.php) als een mogelijkheid 🙂

   Groetjes!

   Like

   1. Ha, grappig. Het café dat aangesloten is bij die bierwinkel in Lille heet ook La Capsule. Daar heb ik net geen tijd voor gehad, maar blijkbaar kan je er interessant bier degusteren 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s