Something Something Dark Side – Weird Beard Brew Co.

SAMSUNG CSC

Weird Beard Brew Co. is een brouwerij uit de UK opgestart in 2011 door 2 thuisbrouwende kameraden en ja, ze hebben baarden. Na een aantal prijzen te hebben gewonnen met hun thuisbrouwsels vonden ze het tijd om de stap te zetten naar een eigen brouwerij. Geïnspireerd door de Amerikaanse craft beer scene en de opkomende UK beer scene maken ze bieren zoals zij ze willen, gedurfd en compromisloos. Deze Something Something Dark Side is een mooi voorbeeld, de naam alleen al is de moeite.

Oog: Donkerbruin tot zwart bier met een beige-mokka kraag. De kraag is dik en romig en blijft mooi liggen. Stevig kleverig schuim aan de zijkant van het glas.

SAMSUNG CSC

Neus: Heel hoppig aroma. Grapefruit en limoen. Zwarte koffie, espresso, geroosterde mout, donkere chocolade en vanille. Cacao. Lekkere black IPA geur. Intens aroma!

Mond: Licht boterig. Stevig mondgevoel, dik en romig. Gebrande koffiebitter, intense donkere chocolade. Gebrande bitter is penetrant en blijft lang hangen. Kleine touch zurigheid en stevige zoete fruitigheid als van blauwe bessen. Exotische hop fruitigheid met grapefruit,mango en citrus. Kleine hint van de alcohol maar niet storend. Einde is bitter, chicorei/geroosterd bitter met lange nasmaak. Complex met mooie gelaagde opbouw en lange nasmaak.

ABV: 9%

SAMSUNG CSC

Etiket: Dat zie ik nu graag op een etiket; Batch nummer, bottle datum en bewaringsdatum. Een originele beschrijving van het bier en opsomming van de(vele) ingrediënten. Donker etiket.

SAMSUNG CSC

 

 

 

Een fantastisch bier, heel gelaagd met veel smaakimpressies. Een ontdekking die ik deed bij drankenhandel Cuvee Idee en er mij toe aanzette de rest van het gamma van Weird Beard in huis te halen. Deze Something Something raad ik zeker aan.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

2 gedachten over “Something Something Dark Side – Weird Beard Brew Co.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s