Limoncello IPA – Siren Craft Brew

SAMSUNG CSC

Een limoncello IPA…….Ik moet zeggen dat het mij niet onmiddelijk aansprak. Een eerder geproefd Belgisch bier waar Limoncello in was verwerkt zat nog iets te vers in het geheugen en deed mijn smaakpapillen al het ergste vermoeden. Gezien het hier om brouwerij Siren Craft Brew gaat, een brouwerij uit de UK waarvan ik toch al enkele absolute topbieren kon proeven, gaf ik het nog het voordeel van de twijfel;

Oog: Troebel blond met een lichtoranje schijn en fijne witte kraag. Fijne pareling. Redelijk wat korrelige gistrestant.

SAMSUNG CSC

Neus: Onmiddelijk flink wat fruitige limoenschil,citroen, grapefruit, Jonagold en verse hop(Sorachi Ace en Citra) maar ook een sterk ‘wilde’ geur; brettanomyces-achtig, lactose, boerderij,stro&hooi, putteke. Speciaal, ongewoon aroma. De frisse fruitigheid haalt wel de bovenhand.

Mond: Zure aanzet – ctroenzuur maar niet overdreven, licht zoetzuur. Fris en verfrissend, dunne body maar romig mondgevoel. Zeste en sap van limoen en citroen met wat wrange bitterheid. Een moutige achtergrond die wat koekjes/biscuit nalaat. Heel milde carbo en bitterheid. Hoppige nasmaak. Aangenaam om te drinken.

SAMSUNG CSC

ABV: 9.1% maar valt niet op mede door die frisse zurigheid.

Etiket: Zwart/geel met mooie uitleg over het productieproces. ‘Tons of lemon zest and juice were used’ zegt genoeg, niet?

Dit bier is een samenwerking tussen Sirant Craft Brew, Hillstead Farm en Mikkeller. Op een warme, zonnige dag zou dit een ideaal bier zijn, die frisse zurigheid is een ideale dorstlesser alleen zou de nogal hoge ABV van 9% een domper kunnen zijn.

Een IPA zou ik het niet durven noemen, daarvoor is de bitterheid te gering maar laten we het een Radler voor beer geeks noemen!

Cheers

BelgianBeerGeek

SAMSUNG CSC

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s