Tervuro – Den Triest

SAMSUNG CSC

Een lokaal bier van buurgemeente Tervuren. Hoewel lokaal…het bier wordt in opdracht van Tervurenaar Ronan Vandermotten door microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den bos gebrouwen. Lokaal kan je dan interpreteren als ‘lokaal verkocht’, dat het niet in Tervuren gebrouwen wordt staat klaar en duidelijk op het etiket.

Oog: Een licht troebel, geelblond bier. Een fijne pareling in het glas. Een witte, romige schuimkraag die redelijk stabiel is.

SAMSUNG CSC

Neus: Een milde hoppige neus met citrus/limoen accenten en een achtertoon van ‘bready’ gist. Licht granig/moutig.

Mond: Een pittige carbonatie, romig mondgevoel en medium body. In de smaak vind je vooral die hoppige citrus fruitigheid terug. Niets te uitgesproken maar aangenaam drinkbaar, zonder scherpe kantjes. Eindigen doen we met een milde medium bitter. Mooie balans, niet complex, vlotjes drinkbaar. Deze doet me qua smaak een beetje denken aan een ‘light’ versie van de XX Bitter van De Ranke, veel minder bitter uiteraard.

ABV: 6.5%

Etiket: Etiket met historische toets verwijzend naar het brouwverleden van gemeente Tervuren met o.a brouwerij Corbeel. Lang vervlogen tijden dus al wordt er hier en daar nog gebrouwen, thuisbrouwers dan vooral waarvan toch wel een met wat ambitie. Vermelding van afkomst van het bier, Den Triest, staat er duidelijk op.

SAMSUNG CSC

Een mooi bier met een mooi smaakevenwicht dat veel mensen zou moeten kunnen bekoren. Te verkrijgen bij Het Spaans Huis gelegen in het mooie park van Tervuren. Ideaal dus als tussenstop tijdens een wandeling door het park!

Cheers

BelgianBeerGeek

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s