Brasserie de la Cambre – Launch Party

SAMSUNG CSC

‘Brussel’ is een nieuw bier rijker, een abdijbier dan nog wel. Op 19/06 stelde brouwer Vincent Poswick zijn nieuw bier voor, La Cambre, in de prachtige omgeving van de Abdij van ter Kameren in Elsene.

Hij slaagde ering van het bier te verbinden aan de historie van de abdij. In de geschiedenis van de abdij, opgericht in 1201, zou een link met bier zijn. De inwonende nonnetjes(een nonnetjesbier dus) schonken een bier voor hunzelf en aan de bezoekers. Of het bier ook daadwerkelijk door de nonnen in de abdij gebrouwen werd is bedenkelijk, dat het een sterk commercieel karakter meekrijgt met de stempel ‘abdijbier’ staat vast.

Vincent Poswick, die eerder reeds brasserie des Ardennes oprichtte in Frankrijk en in de prijzen viel met enkele van zijn bieren, keerde terug naar zijn heimat om dit bier te lanceren. Met zijn ervaring als brouwer creërde hij enkele recepten die hij uitvoerig liet analyseren aan de universiteit en op bestelling liet brouwen bij Anders. Het is een niet-complex bier met een moutige en heel licht hoppige geur, smaak is licht fruitig, verfrissend met een kleine eindbitter. Een meer dan middelmatige allemansvriend, met een alcoholgehalte van 5.6% voor iedereen geschikt. Gezien de geschiedenis van de nonnetjes in de abdij hield Vincent in het achterhoofd dat dit bier ook vrouwen moet aanspreken. Geslaagd, gezien de vele vrouwelijke goedkeuringen op de lancering.

Vincent Poswick richt zich echter niet alleen op het lanceren van een nieuw bier maar ook een daarbij horende brouwerij zit in de planning. Binnen de 2 jaar bevestigt hij zou hij in Brussel een nieuwe brouwerij oprichten.

Enkele puntjes van kritiek; zowel op fles als op de site vind je geen aanduiding van de herkomst van het bier dat eigenlijk gebrouwen is bij Anders in Halen en dus niet in Brussel. Hoewel de plannen er zijn is er momenteel nog geen sprake van een eigen brouwerij, dit is dan samen met de naam Brasserie de la Cambre misleidend naar de consument toe. Iets meer transparantie had op zijn plaats geweest. Laat ons alleszins hopen dat die brouwerij er komt!

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s