Proto 03 / Grosse Bertha – Brussels Beer Project

SAMSUNG CSC

Het volk heeft gekozen! Prototype 3 zal het worden. Als je niet weet over wat ik het hier heb dan lees of herlees je best even deze post: BrusselsBeerProject – Proto tasting

In het kort: BrusselsBeerProject van het Delta en Dark Sister bier wil een nieuw door Anders gebrouwen bier op de markt brengen. 4 prototypes werden voorgesteld, eerst tijdens enkele degustaties ‘en petit comité’ en daarna voor het grote publiek. Bij die laatste kon ook gestemd worden waar aldus Proto 03 als winnaar uit de bus kwam. Niet dat we het niet verwacht hadden maar kom….

SAMSUNG CSC

Ondertussen heeft het nieuwe biertje ook een naam gekregen nl: Grosse Bertha. De naam verwijst met zijn Duitse inslag naar de interpretatie van een Hefeweizen dat dit zou moeten zijn. Grosse Bertha of Dicke Bertha was ook de naam van een Houwitser kanon dat de Duitsers gebruikten tijdens de 1ste wereldoorlog. Je bier noemen naar een wapen dat een deel van België heeft plat gelegd….het lijkt mij een riskante zet maar misschien zien ze daar in Brussel geen graten in.

Oog: Citroengeel, lichtblond, ‘wit’. Bovenop een snel verdwijnende witte schuimkraag met een matige pareling in het glas. Stabiliteit van de kraag lijkt me niet optimaal

Neus: Een touch ‘gerookt’, impressis van kruidnagel. Een gistige fruitigheid met banaan, bananesnoepjes. Zoetige tripel geur.

SAMSUNG CSC

Mond: Een medium body, licht romig mondgevoel. Fruitigheid met banaan, banaan, banaan en wat peer. Licht kruidig en een touch gerookt. Medium carbo. Eerder zoetig, droog. Gerookt einde , kruidnagel. Weinig bitter.

ABV: 7%

SAMSUNG CSC

Etiket: Deze prototypes kregen allen een uniform etiket mee. De uiteindelijke versie krijgt zijn eigen etiket.

Zeker niet mijn favoriet van de 4 maar wel de meeste toegankelijke van de serie dus niet verwonderlijk dat deze werd verkozen. Het is een correct biertje maar niets speciaals. De liefhebbers van tripels a la Tongerlo Prior, Westmalle zullen dit waarschijnlijk wel appreciëren. Als alternatief voor de veel voorkomend klassieke tripels heeft het dus zijn waarde. Echt complex kan je het niet noemen, zelfs met zijn 7%ABV drinkt het eerder gemakkelijk weg.

In ieder geval; Grosse Bertha is coming for you!!

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Proto 03 / Grosse Bertha – Brussels Beer Project

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s