Brasserie La Rulles – Open Deur 2014

SAMSUNG CSC

Op 07/06 en 08/06 organiseerde de artisanale brouwerij La Rulles haar jaarlijkse opendeurdag. In het kleine dorpje La Rulles werd je hartelijk ontvangen om de bieren te degusteren en een hapje te eten

De brouwerij, gelegen in de prachtige Gaume streek in de provincie Luxemburg, kon rekenen op een stralende zon en tropische temperaturen. Hun verfrissende bieren waren dus meer dan welkom. Die extra hoppige Estivale deed het goed bij dit zonnetje maar ook het nieuwe bier dat werd voorgesteld was uitermate geschikt om de droge kelen te smeren. Dit nieuwe bier, de Saison XIII, is een saison met tarwe waar vooral de moutige accenten domineren met een touch biscuit. Misschien niet direct een saison zoals men zou verwachten maar alleszins een licht, verfrissend en smaakvol bier. In totaal hebben ze nu 8 bieren in het gamma, de nieuwe Saison XIII en de Stout Rulquin meegerekend. Deze laatste is een samenwerking van La Rulles met gueuzesteker Pierre Tilquin. De La Rulles brune wordt geblend met ongeveer 1/8ste lambic van Tilquin, zo verkrijgt met een hoppig bruin bier met een lichte zurigheid en lichte accenten van geroosterdheid. Heel lekker!

Er werden uitgebreide rondleidingen gegeven in de brouwerij waar vooral het artisanale aspect belangrijk is. Brouwen doen ze in hoeveelheden van 30Hlt met natuurlijke ingrediënten en gebruik van ‘natuurlijk’ leidingwater. Het leidingwater wordt hier nog beheerd door de gemeente zelf, niet door het gewest, en de kwalititeit is van groot belang voor hun bieren. Het riviertje La Rulles stroomt trouwens vlak voor de brouwerij. De vele vissers die je er dikwijls kan vinden zijn een symbool voor het leven in de Gaume; genieten van het leven met respect voor natuur en tijd. Zo ook deze brouwerij!

Hun gamma bieren kent veel succes, de productiehoeveelheid steeg van +/-120Hlt in 2000 tot +/-2700Hlt in 2013. Veel van hun bieren worden geëxporteerd, Italië neemt om en bij de 40% van de productie voor zijn rekening. Actief zoeken om te exporteren doet de brouwerij niet zelf, het bier laat zich zodanig smaken dat de importeurs zich spontaan aanbieden.

Een mooi weekendje, een mooie brouwerij in een heel mooie streek en heerlijke bieren! Mocht je hun bieren nog niet geproefd hebben dan raad ik je absoluut aan dit eens te doen!

En dat ik niet met lege handen vertrok hoef ik toch niet te vermelden zeker….

SAMSUNG CSC

Brasserie La Rulles, Rue Maurice Grevisse 36 – 6724 La Rulles Tel: +32(0)63411838

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Brasserie La Rulles – Open Deur 2014

  1. As usual, I’m so jealous! I spent the weekend looking at your photos and wishing I was there. Or at least could drink some beer (dang sinus infections) to be there in spirit. But, only a few months remain. How was it to drive in this area? I’m looking to rent a care for my Ardennes portion.

    Like

    1. The drive coming from Brussels is about 90mins but La Rulles is located close to the highway so easily accessible. Once you venture deeper into the Ardennes it can get a bit more ‘adventurous’. When the weather is good it’s a beautiful scenery to drive trough. When the weather is bad it can get tricky and a GPS is a must! But you’ll love it, the region is one of our most( if not THE) beautiful regions of Belgium!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s