Birra Genova al bassilico – Birrificio La Superba

P1150989

De vakantie is in zicht! Ik zie zijn oogverblindende en huidverschroeiende verschijning reeds in de verte en ik dacht zo; ‘laat ik al eens wat vakantiesfeer in mijn glas schenken ‘. Dat dacht ik te doen met dit Genova bier, een laaggistend Italiaans bier met een nogal kruidig karakter. Helaas, de vakantie is nog nooit zo veraf geweest…..

Deze Genova is van microbrouwerij La Superba uit Genova, Italië. De brouwerij bestaat sinds 2010 en heeft een 10-tal bieren in het gamma, allen ongefilterd en ongepasteuriseerd en hopelijk allen beter dan deze.

P1150988

Oog: Een helder licht blond bier in het glas met een matige en snel verdwijnende witte schuimkraag. Overmatige pareling in het glas.

Neus: Een sterk parfum/aroma. Floraal, gedroogde basilicum, oregano, pesto, randje chemisch, zeperig. Enorm kruidig maar niet aangenaam.

P1150987

Mond: Heel pittige en stevige carbo. Dunne body. De smaak is heel gekruid met terug die gedroogde kruiden zoals basilicum, oregano, marjolein. Heel droog mondgevoel, niet verfrissend. Wrange smaak door de kruiden. Niet lekker.

ABV: 4.5%

Etiket: Nothing special

P1150986

Dit basilicum bier wordt best zo snel mogelijk vergeten, je vakantie natuurlijk niet.

Pairen met Italiaanse gerechten? Vergeet het! Die pasta al pesto verdient wel wat beters!

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Een gedachte over “Birra Genova al bassilico – Birrificio La Superba

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s