Klosken – Sint Martens Lennik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

Noot van de redactie: Deze herberg is ondertussen veranderd van eigenaar en heropent later dit jaar(2015) of begin volgende jaar terug de deuren, zonder vorig uitbater Rud Janssens echter die elders aan een project werkt.

Deze oude hoeve, nu een herberg uitgebaat door Rud Janssens en zonen, is een stukje erfgoed gelegen in het centrum van Sint Martens Lennik. Ei zo na had deze prachtige voormalige hoeve er niet meer gestaan. De vorige uitbater van de herberg verkocht het pand door aan een Antwerpse promotor die zinnens was er een 20-tal appartementen te bouwen. Dit was niet naar de zin van enkele dorpsbewoners en een plaatselijke heemkundige kring die een petitie opstartten en erin slaagden het gebouw te behouden. Het gemeentebestuur koos voor behoud en keurde de afbraakbvergunning af.

SAMSUNG CSC

Deze 18de eeuwse hoeve huisvest nu de herberg van Rud Janssens waar je in een authentieke sfeer terecht kan voor een pintje, een Oude Geuze, een Lambiek van Girardin(Bag-in-box) of om een stukje te eten. Op de kaart uiteraard een ruime keuze Oude Geuzes en fruitlambieken (Boon, Hansens, Girardin, Timmermans en Oud Beersel). Je zit hier niet voor niets in hartje Pajottenland. Ook de Trappisten zijn ruim vertegenwoordigd met Orval, Achel, Chimay, La Trappe, Westmalle en Rochefort. Op de tap een 8-tal bieren waaronder het huisbier, Kloske, en het flessenmenu vervolledigt het aanbod met nog een 20-tal referenties met onder meer Omer, Moinette en Witkap Tripel en Stimulo.

SAMSUNG CSC

Je honger kan je stillen met een 7-tal voor- en hoofdgerechten. Geen speciallekes maar eerlijke gerechten als kaaskroketten, balletjes in tomatensaus, steak, brochette,..

Je kan ook kiezen voor een boerenboterham belegd met allerlei lekkers; met platte kaas, radijsjes en pijpajuin bijvoorbeeld. Dit past wonderwel bij een goed glas Oude Geuze.

SAMSUNG CSC

Als je geluk hebt kom je misschien de gronckelman tegen. Dit is een variant op de belleman, een historisch figuur die vroeger instond voor de meldingen van het stadsbesstuur en de middenstand. In Sint Martens Lennik noemen ze hem gronckelman verwijzend naar advocaat F.J De Gronckel die de naam Pajottenland als eerste gebruikte. Nu zorgt hij voor heel wat plezier en leute. Een stukje folklore dat wordt behouden.

SAMSUNG CSC

 

Deze herberg beschikt over een ruim terras waar het leuk zitten is met mooi weer. Een mooie halte tijdens een wandel- of fietstocht door het Pajottenland.

 

Herberg Klosken, Brusselsestraat 24 1750 Sint Martens Lennik Tel: +32(0)475676786

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s