Duvel Tripel Hop 2014 – Moortgat

P1160433-001

Den Duvel in een ander jasje, iets ‘groener’ en uitgesproken hoppiger. Dat is de Tripel Hop!

Hij is al een tijdje uit, de lancering van de 2014 kan je hier nog even nalezen. Ik dronk hem ondertussen al meerdere keren maar kwam nog niet aan een bespreking toe. Bij deze dus;

Basis is weer de gewone Duvel, naast de 2 standaard hopvariëteiten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) komt er een 3de hopsoort bij. Deze versie kreeg nog een extra hopping mee met Mosaïc hop. Mosaïc is een Amerikaanse dubbeldoelhop, een kruising van Simcoe en Nugget. Versie 2013 kreeg een extra hopping met Sorachi Ace, deze besprak ik kort hier.

P1160428-001

Oog: Lijkt bleker van kleur. Die typische hevige pareling van de Duvel met een overmatige schuimkraag zit er wel in. De schuimkraag lijkt wel iets minder stabiel en minder samenhangend dan de gewone Duvel.

Geur: Meloen, pompelmoes, citrus. Kruidige hennep. Minder expressief dan 2013, milder. Wat overrijpe banaan, lijkt de milde fruitigheid van de gewone ietwat te versterken. Versie 2013 was alleszins directer en frisser van geur.

P1160430-001

Mond: Heel fruitig, een zweem van zoetigheid. Fruitige eindsmaak, medium bitter. Carbo is minder pittig, minder prikkelend dan de gewone Duvel. Deze Tripel Hop 2014 zit dichter bij de gewone duvel dan de Tripel Hop2013, wel ietwat zoeter en ronder.

ABV: 9.5%, 1 percentje meer dan de gewone Duvel.

Etiket: Zelfde als de gewone Duvel met enkele Tripel Hop accenten.

Persoonlijke conclussie: Meh….. Ik verkies 2013 boven 2014. Versie 2013 met die pittige en fris exotische Sorachi Ace hop beet nog flink van zich af en was ook een stuk bitterder. Versie 2014 is makker, lees toegankelijker voor het grote publiek. Misschien was dit wel de bedoeling?

P1160432-001

Op naar versie 2015 en misschien moeten ze bij Moortgat er maar eens aan denken om te late hoppen of dry hoppen met een enorme hoeveelheid Europese hop, genre Hallertau. Het is maar een tip natuurlijk!

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Duvel Tripel Hop 2014 – Moortgat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s