Restaurant 3 Fonteinen – Beersel

P1160589

Als je in Beersel bent om wat voorraad in te slaan bij of een bezoekje te brengen aan de brouwerij&stekerij 3 Fonteinen van Armand Debelder* kan je meteen ook iets gaan eten in het om de hoek gelegen 3Fonteinen restaurant van diens broer. Laten we maar toegeven dat die Lambiken en Oude Geuzes wonderwel hun werk doen in het aanscherpen van de eetlust. Ze geven een gezonde goesting naar meer.

In dit restaurant dat al sinds de jaren 50 in handen is van de familie Debelder vind je verschillende lokale en traditionele gerechten zoals konijn in Geuze, haantje in Faro, stoverij met geuze, stoofpot van Brasvar varken,…..Hier wordt zoveel mogelijk in huis bereid en waar mogelijk wordt er gewerkt met lokale producten. De liefhebbers van een goede portie mosselen kunnen er ook terecht en die paling in het groen is echt wel lekker. Klassieke gerechten als Ossentong in Madeira saus verschijnen al eens op het menu. Oerklassiek maar met brio bereid. In het wildseizoen pakken ze graag uit met gevarieerd wildmenu. De kinderen hou je tevreden met de verse, huisgemaakte balletjes in tomatensaus, met krokante in ossenvet gebakken frietjes uiteraard!

P1160582
Zalm Pajottenland, saus met Pajotterkaas, prei en witloof en op basis van Oude Geuze

Als starte kan je onder meer opteren voor de huisgemaakte kaas- of garnaalkroketten, een bordje artisanale preskop of scampi van het huis. De huisgemaakte kaaskroketten zijn zeker een aanrader.

P1160581
Een royale portie Paling in het groen. Vers met een frisse, lichtzure saus van verschillende kruiden. Past goed bij een Oude Geuze

Bij dit alles drink je uiteraard een plaatselijk bier, dichter bij de bron kan je überhaupt niet zijn. De lambiek van 3 Fonteinen loopt hier trouwens uit de pomp, profiteer ervan want dit vind je niet veel! Uit de tapkraan komt er ook nog Oude kriek en Faro van 3Fonteinen en op het flessenmenu staan er verschillende vintage Oude Geuzes maar ook Hommage(frambozenlambiek) en Oude Schaerbeekse kriek. De geuzeliefhebber zijn hart slaat een tel of twee over bij het zien van dit mooie aanbod.

SAMSUNG CSC

Dit aanbod is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid en regelmatig verschuift er al eens iets op de kaart. Het 3Fonteinen aanbod wordt dan ook aangevuld met spontaan geweld van Boon, Girardin en Tilquin. Op het biermenu vind je verder onder meer nog Taras Boulba van Brasserie De La Senne, XXBitter van De Ranke, Belgoo Luppoo en enkele Trappisten.

 

Afsluiten kan je met een dessertje, keuze genoeg en alles is er huisbereid. De liefhebber sluit af met nog een Oude Geuze, in dit geval niet om de eetlust op te wekken maar om de spijsvertering te stimuleren. Een echt dubbeldoel bier!

 

Smakelijk en santeï!

Restaurant 3Fonteinen, Herman Teirlinckplein 3 1650 Beersel Tel: 02/3310652

Openingsuren:

maandag & vrijdag: 12-15 / 18-21:30 – donderdag: 12-15 –  zaterdag & zondag 12-21:30 

dinsdag en woensdag gesloten

Cheers

BelgianBeerGeek

*Edit. De brouwerij van 3Fonteinen staat nog steeds op dezelfde plek, namelijk net om de hoek van het restaurant. Het bezoekerscentrum, de degustatieruimte/shop en foederzaal zijn echter naar Lot verhuisd, Molenstraat 47 1651 Lot/Beersel.

4 gedachten over “Restaurant 3 Fonteinen – Beersel

    1. It’s a true Belgian speciality. The sauce is made out of a mixture of green herbs and vegetables like sagen parsley, sorrel, chervil and many others. A lot of chefs have their own mixture but normally it has to have a bit of sourness in the sauce and thus it matches very well with a good Geuze, especially the one from 3Fonteinen 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s