Cook & Roll – Oostende

2014-04-19 21.45.33

Burgers and beer!! Het moet zowat de oercombinatie zijn op vlak van food pairing. Een lekkere, sappige hamburger en een smaakvol (al dan niet Belgisch) bier! Uiteraard heb ik het dan niet over die platgestampte schijven van de Quick of McDonalds die voor een hamburger zouden moeten doorgaan maar over The Real Stuff!

Net als bier is de hamburger trouwens aan een gestage revival bezig. Het is zeker niet meer dat ordinaire stukje vlees tussen een sponzen broodje. Nee, vele restaurants zetten een hamburger op de kaart en sommigen leggen er ook de focus op, zie Ellis Gourmet Burger die tegenwoordig overal in het land begint op te komen.

Ook in Oostende kan je terecht voor de betere hamburger, één gecombineerd met een Belgisch bier en een stevig gehalte Rock’nRoll. ‘En cholesterol’ hoor ik de met sarcasme doordrenkte lezers reeds denken.

Naast enkele lekkere tapa’s als voorgerecht bestaat de kaart alleen uit hamburgers, op verschillende manieren bereid. Op het krijtbord lees je namen als; Classic Josco Burger, Beefy Porky Bacon, Jack Vs Cheese, Remember the Pepper, Freaky Fish, Tandoori Insect Burger…. De namen zijn origineel, zo ook de hamburgers. Originele combinaties en bereid met verse producten.

2014-04-19 20.19.30
De onderleggers voor de borden. Oude vinyl platen.

Ik kies voor de Jack Vs Cheese, mijn echtgenote gaat voor de Beefy Porky Bacon wat door eigenaar en kok Jochen omschreven wordt als ‘niet geschikt voor hartlijders’. Kan tellen als omschrijving…..

2014-04-19 20.42.18

Dat proper eten er vanavond niet inzit is ons meteen duidelijk wanneer onze hamburgers dubbeldekker gewijs voor onze neus worden gezet. Een huisbereid krokant broodje, 2 dikke hamburgers, wat obligate groentjes, sausje en een flinke portie gebakken frietjes. Oh wee degene die dit met de handen wil eten, laat staan tracht te behappen. Wij kiezen wijselijk voor de optie mes&vork, het moet je maar eens overkomen zo een geblokeerd kaaksbeen bij het eten van een uit de kluiten gewassen hamburger.

2014-04-19 20.31.14

De Jack Vs Cheese met zijn rokerig sausje op basis van Jack Daniels is lekker. De hamburger is supervers, de frietjes ook. Ik drink er een Boskeun bij van de Dolle Brouwers, het zoete en pittige van het bier laat zich goed matchen met dat rokerig en zoet sausje. De overdosis runds in de vorm van een Beefy Porky Bacon aan de overkant is een ware smaakbom. Rundsvlees aangemaakt met gebakken spek en in de oven gedroogd spek…… Weight Watchers krijgt dit caloriegewijs niet geteld maar lekker is het zeker.

2014-04-19 21.14.18

Uit het aanbod Belgische bieren kiezen we naast de Boskeun nog voor een Taras Boulba van De La Senne gevolgd door een Morpheus Tripel van Alvinne en een Steenuilke van brouwerij De Ryck. Vooral die laatste verrast me op een aangename manier door zijn kruidigheid. Het mooie aanbod bieren telt trouwens een kleine 50 referenties en staat niet op een kaart maar staat gewoon tegen de muur te pronken. Ik heb hier en daar al gehoord dat je vrij in de koelkast mag kijken voor een bier op de drukke momenten maar gezien de brede schouders van Jochen zou ik het toch maar eerst liefjes vragen.

2014-04-19 20.36.50

Speciale vermelding trouwens voor de Tandoori Insect burger. Dit is een hamburger waarvan het vlees is aangemaakt met gemalen meelwormen en afgewerkt met enkele gefrituurde exemplaren. Iets voor de durvers en avontuurlijke eters. Slecht kan dit niet zijn, gebakken meelwormen kreeg ik ooit al eens op mijn bord en dat smaakt best en schijnt zelf gezond te zijn. Eigenaar Jochen had trouwens het succes van deze hamburger verkeerd ingeschat, getuige de tattoo op zijn been van de insectenburger. Iets met een weddenschap en enkele pintjes teveel ofzo….. 😉

Tussen de dessertjes staat er trouwens ook een ‘Grashopper Sunday’, een ijsje met proteïnen in de vorm van geroosterde sprinkhanen. Een aanrader!

1 minpuntje dat ik toch moet vermelden; de dampkap mag er dan hangen, ze doet haar werk niet naar behoren. De baklucht blijft je even volgen, zo weten de mensen meteen wat je gegeten hebt 😉

En ik zeg het nog maar eens: aan alle Quicks, McDo’s, Burger Kings….Screw you met jullie aan grootheidswaanzin lijdende hamburgers, geef mij maar dit! Ga voor een echte hamburger, in Oostende vind je ze niet beter als bij Cook&Roll!

Cook&Roll, Kursaal Oosthelling 4 8400 Oostende Tel: 0486/738883

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s