Quintessence 2014 – Brasserie Cantillon

 

Quintessence 2014 bracht 3 topbrouwers samen; Cantillon, Allagash en Russian River. In de brouwerij van Cantillon kon je de bieren van deze brouwers proeven samen met telkens een klein hapje. Een uniek evenement, de opkomst was massaal en het was soms duwen en trekken om bij de bieren te geraken. Dit kon de pret niet drukken want de bieren waren top. Zowat het hele gamma van Cantillon passeerde de revue,5 bieren van Russian River en 5 van Allagash. Met het speciaal voor die dag ontworpen proefglaasje kon je door de brouwerij wandelen waar de proefstandjes verspreid stonden.

P1170267

Cantillon:

 • 1 jaar jonge Lambiek
 • Grand Cru Bruocsella
 • Geuze 2002
 • Geuze 2013
 • Kriek
 • Lou Pepe kriek
 • Rosé de Gambrinus
 • Fou Foune
 • Vigneronne
 • Saint Lamvinus
 • Iris
 • Cuvée Saint Gilloise
 • Zwanze 2012
 • Lambic de haute densité
 • Wild Friendship blend

P1170228

Allagsh:

 • White
 • Curieux
 • Midnight Brett
 • Coolship Red
 • Resurgam

Russian River:

 • Pliny the Elder
 • Shadow of a doubt
 • Supplication
 • Beatification
 • Santification

Uitgebreide proefnotities nam ik niet, ik kwam er vooral om te genieten en dat deed ik! Ik was aangenaam verrast door enkele bieren van de Amerikanen, die Coolship Red en Curieux van Allagash mochten er best wezen. Pliny the Elder was weer enorm lekker en ook die Shadow of a doubt was een kanjer van een bier en een welgekomen afwisseling tussen al het zure geweld. Supplication van Russian River is echt wel lekker trouwens, heb hier nog ergens een flesje liggen dat ik dringend eens van nader moet bekijken. Eindigen deed ik met de friendship blend, een collab brew van de 3 aanwezige brouwers, en dat was misschien verkeerd. Mijn smaakpapillen waren al danig overdonderd tegen dan dat echt proeven er niet meer in zat.

Een onvergetelijk dagje. Ik had iets meer verwacht van de hapjes want die waren echt wel aan de kleine kant. Al die zure bieren zijn dan ook zodanig appetijt opwekkend dat we met een stevige honger de brouwerij verlieten. Onze honger gingen we stillen bij Moeder Lambic waar een afterparty bezig was. Een mooie portie artisanale vleeswaren en kazen en nog enkele lekkere bieren en die honger was alweer vergeten.

Volgende keer terug? Sans faute!!! Quintessence is quintessential!

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s