Shipwrecker Circus – Brewdog&Oskar Blues

 

Trossen los en we kiezen het ruime sop samen met deze Shipwrecker Circus, een collab brew van Brewdog met het Amerikaanse Oskar Blues Brewery. Brewdog, een anarchistische (op een commerciële manier dan) Schotse brouwerij en Oskar Blues, een van de Amerikaanse grondleggers van craftbeer in blik .

Oskar Blues is een Amerikaanse craftbrewer, oorspronkelijk gestart als brewpub en ondertussen een flinke brouwer met een jaarproductie van +/- 135.000Hlt(2013). Opvallend aan Oskar Blues is dat zij al hun bieren in blik op de markt brengen, in recycleerbaar aluminium.

P1160239

Oog: Een donkerbruin bier met een dieprode schijn en relatief helder. Bovenop een beige tot lichtbruin romig schuim. Schuim blijft goed liggen, houdt lang aan.

Neus: Een flink hoppigheid valt meteen op. Geuren van caramel, biscuit, wat chocolade en een rauwe moutgeur vervolledigen. Alcohol komt ook opzetten. Accenten van amandel, lekker, Amaretto flasht even door mijn hoofd. Een dierlijke, redelijk kruidige en explosieve neus. Mooi!

P1160244

Mond: Een zoete aanzet met caramel, biscuit en terug die amandel accenten wat mij terug brengt bij de Amaretto. Alcohol is merkbaar, pittig gevoel en lichte alcoholbrand. Mondgevoel, hoewel licht visceus, is minder dik dan men zou vermoeden bij een bier van dit type en aan 11%ABV. Heel stevige eindbitter die lekker blijft hangen. Stevige brok wel en pittig in de mond.

P1160241

ABV: 10.5%

Etiket: Prachtig design in pure Brewdog stijl, opvallend en schreeuwerig dus.

P1160242

Geslaagde samenwerking tussen deze 2 brouwers. In de spirit van Oskar Blues had ik deze eerder in blik verwacht maar voor de inhoud maakt dit natuurlijk niets uit, die is gewoon super!

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s