Métisse – Lion à Plume

download

Brouwerij/bierfirma Lion à Plume werd opgericht in 2009 door Julien Gascard, vanaf 2013 bijgestaan door Stéphane Fronzée. Met twee produceren ze een 300Hl bier per jaar. Klein bier maar het volume kent een stijgende lijn.

Brouwen doen ze zelf in andermans ketels zoals die van Brasserie St-Hélène of Brasserie de Bastogne. Wegens een grotere bestelling werd er recent gekozen om een batch te laten brouwen bij Anders in Halen. De zoektocht naar financiële middelen en een geschikte plaats is volop gaande. Een eigen brouwerij moet en zal er komen, het is de logische en enige evolutie volgens de 2 partners.

Brouwen doen ze volgend het Reinheitsgebot, zonder additieven dus. Met hop, mout, water, gist en liefde voor bier maken ze hun eigen interpretaties van klassieke stijlen. Klassiek maar met een twist.

Deze Métisse is hun versie van een Saison.

P1150851-001

Oog: Helder stroblond bier met een stevige dot wit schuim. Het schuim blijft goed liggen. Veel traag parelende belletjes. Mooie verschijning in het glas.

Neus:  Een mooie licht hoppige neus met lichtjes die typische saison kenmerken, denk stro-hooi-gras maar het is allemaal nogal bescheiden vind ik. Wat tarwe en deegachtige gist ook. De eerdere versie die ze zelf brouwden bij Sainte-Hélène herinner ik mij als veel hoppiger en ook expressiever in fruitigheid.

P1150853-001

Mond: Een fris, licht en goed doordrinkbaar bier. Zoals een Saison hoort te zijn. Licht fruitig in de mond met wat kenmerken van citrus. Einde is zacht tot medium bitter en eerder droog. Niet volmondig, dunne body. Een licht bier, zonder allures en niet complex. Een ideaal lente- of zomerbier.

P1150848-001

Etiket: Korte uitleg over herkomst Saison. Opsomming gebruikte ingrediënten. Geslaagd firmalogo!

P1150849-001

ABV: 5.7%

Een lekkere Saison zonder meer. Eentje om tijdens de warmere dagen te drinken, een bier zonder allures maar op een goede manier.

Ik kan mij echter niet van de indruk ontdoen dat de versie die ze zelf brouwden bij Sainte-Hélène beter smaakte dan deze die ze lieten brouwen bij Anders. Het is een indruk en deels te wijten aan de ervaring, mijn eerste Metisse dronk ik bij Moeder Lambic en daar smaken de bieren altijd iets beter. Maar toch……

Verder nog in het gamma van Lion a Plume: Carioca, Encore (eenmalig?) en Postiche. Over deze bieren later meer!

Een ‘brouwerij'(hopelijk weldra) om in het oog te houden.

Cheers

BelgianBeerGeek

 

Een gedachte over “Métisse – Lion à Plume

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s