5 Golden Rings – The Bruery

P1150961

Bier gebrouwen met ananassap, spreekt het je aan? Nee, mij ook niet. Ananassap, ik krijg het goedje zo al niet binnen laat staan verwerkt in een bier. Dus is deze puur uit interesse en niet voor herhaling vatbaar. Of mijn geheugen moet mij parten spelen…..

The Bruery staat erom bekend om graag en veelvuldig te experimenteren met bierstijlen en ingrediënten. Soms is het goed, soms leidt het tot iets goed en soms heb je dit:

P1150957

Oog: Gouden stroblond bier met een schuimkraag in gebroken wit. Schuimt bouwt stevig op om dan snel tot een dun laagje te verdwijnen. Matige pareling in het glas.

Neus: Ananas, Curaçao/sinaas, veel gember. Een heel kruidige neus maar zonder samenhangend/harmonieus te zijn, heel bizar. Het exotische fruit van de ananas pik je op waarna al snel die pikante gember komt prikkelen. Ook nog wat biscuit en rozijntjes, het matcht allemaal niet echt.

P1150960

Mond: Heel zoet en plakkerig, te zoet naar mijn goesting. Dik in de mond, visceus. Een heel kruidige smaak met gember, veel kaneel, peper maar weer niet harmonieus. Alles of niets. Alcohol breekt ook door, verwarmend effect. Pittig in de mond en de keel van de kruiden. Niet bitter, een zoete en plakkerige nasmaak.

Etiket: Identieke vormgeving als de andere Bruery etiketten, andere kleuren weliswaar maar super herkenbaar. Geen ingrediëntenlijst wel een sumiere opsomming van enkele gebruikte ingrediënten waaronder het ananassap en de gember. Via de site van The Bruery kom ik nog te weten dat er ook kaneel en allspice, een soort Jamaïcaans piment, werd gebruikt.

ABV: 11,5%

P1150956

Fles: 75cl Champagne fles

Als experiment kan het tellen, als bier niet. Dit bier kent weinig balans en raakt qua smaakprofiel kant noch wal. Maar als je niet probeert bereik je niets dus bij deze is het hen vergeven. Al een geluk dat die Tart of Darkness zo lekker was!

Cheers

BelgianBeerGeek, zich opofferend zodat jij het niet moet doen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s