La Brocante – Brussel

P1160167

In hartje Marollen, de volkswijk bij uitstek van Brussel, waar je het echte Brusseleirs van de ketjes en zinnekes van d’uugstroet nog kan horen ligt deze bruine kroeg en bistro. Met zicht op de dagelijkse brocante op het Vossenplein kan je hier reeds vanaf 6 uur terecht voor een eerste kop koffie. Het biermenu laten we op dat uur nog even liggen.

Het interieur is rommelig, de naam van het café waardig, maar heeft charme. De Sfeer is die van een bruine kroeg en de bediening is op zijn Brussels, joviaal. Verschillende oude ornamenten en beelden sieren dit café. Je zit er naast Marolliens, toeristen, pendelaars en zakenlui.

P1160226

Je kan er een lekker stukje eten, de eetkaart biedt een ruim aanbod met wisselende suggesties. Verwacht je niet aan haute cuisine, hier serveert men stevige kost met een Brussels accentje. Verschillende soorten omeletten; belegde broodjes met o.a haring, huisgemaakt vleesbrood, kipkap; stoemp; zwarte en witte pensen met compotte (naar appelmoes moet je hier niet vragen), een assortiment charcuterie met kipkap, preskop, Brusselse bloempanch,…..

Ik kies voor de ‘omelette Bruxelloise’. Deze omelet, baveuse geserveerd, bevat spekjes, Brusselse bloempanch en appelen. Stevige kost maar lekker. De zoete en smeuïge bloempanch smaakt goed door, de fris rinse Cantillon Gueuze die ik erbij drink doet goed zijn werk om het geheel wat lichter te houden. Deze matcht trouwens ook goed met de appeltjes in mijn omelet.

P1160230

Een 4-tal bieren op vat, ietwat ongeïnspireerd weliswaar, Leffe blond en bruin, Jupiler en Hoegaarden. Men zou beter wat lokale terroir uit de kraan laten vloeien zoals een Zinnebir.  Het flessenmenu is al interessanter met een 50-tal referenties waaronder De La Senne, Dupont met zijn Saison of Moinette, Wit Goud van Hof ten Dormaal, XX Bitter, Rodenbach Grand Cru, St Feuillien, Gouden Carolus,….

Op een apart menu vind je nog een Geuze menu met Cantillon, Oud Beersel, Hanssens, Mort Subite, Lindemans, Timmermans, 3Fonteinen.

P1160166
Iris – Cantillon. Not a lambic….maar een spontaan vergist bier gebrouwen met 100% Pale Ale mout en 50% verse hop en 50% overjaarse hop. Na de rijping wordt voor het bottelen nog een dryhopping toegepast.
P1160229
Brusselse trots; Cantillon en Manneke Pis.

Op zonnige dagen is het zeer aangenaam om plaats te nemen op het terras en de bedrijvigheid op de rommelmarkt gade te slaan, in gezelschap van een lekkere Geuze natuurlijk.

La Brocante, Rue Blaes 170 1000 Brussel Tel: 02/512 13 43

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “La Brocante – Brussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s