Eet- en biercafé ’t sot genoegen – Tervuren

Dit eet- en biercafé in het rustige Tervuren biedt een mooie eetkaart en een ruim biermenu met verschillende Belgische bieren. Op de tap vind je er Chimay Cinq Cents, Chouffe blond, Bel pils en regelmatig wijzigende speciaalbieren. Het speciaalbier op tap was ditmaal een Floreffe Dubbel of Hopus.

2014-02-28 19.09.23
Floreffe dubbel van het vat, een donker bier met frisse accenten van anijs en zoethout

Het flessenmenu is een 50-tal referenties rijk en bevat enkele mooie namen zoals XXBitter en Guldenberg van De Ranke, Poperings Hommelbier, Loterbol, Chouffe Houblon, Deugniet, Malheur,….

2014-02-28 19.29.38

Bij de suggesties vind je nog enkele tijdelijke bieren. Momenteel was dit o.a een Zinnebir of Taras Boulba van Brasserie de la Senne.

Ook de Trappisten ontbreken niet met Achel,Westmalle, Rochefort, Orval en Chimay. Dit café is trouwens ook Chimay ambassadeur dus kan je er al eens de Chimay Dorée vinden. De Orval wordt met de nodige zorg gerijpt, de keus voor een jonge of oude is aan u.

2014-02-28 18.26.43

De vaste eetkaart laat je keuze tussen o.a. balletjes in tomatensaus, spaghetti Bolognaise, croque monsieur terwijl het suggestiebord iets ‘avontuurlijker’ is met o.a. couscous, Gentse waterzooi, vegetarische linzenschotel, konijnenbil…. Alles wordt huisgemaakt door eigenares Carla, eenvoudige maar (h)eerlijke gerechten, terwijl eigenaar Ibo zich ontfermt over de dranken. Vraag gerust naar een passend bier, hij kent de bieren die hij serveert door en door. Zelfs is hij een groot liefhebber van Duvel en dat merk je ook aan de inrichting waar enkele mooie foto’s van Duvel hangen.

2014-02-28 18.39.23
De verse huisgemaakte balletjes met een Italiaans getinte tomatensaus
2014-02-28 18.40.16
Van de suggesties. Kip met couscous, rijkelijk gekruid en geserveerd met veel groenten.

Open voor lunch en diner, of gewoon voor een pintje of speciaalbier, van maandag tot vrijdag. Gesloten tijdens het weekend. Op vrijdag is reserveren aangeraden!

2014-02-28 18.57.13

’t sot genoegen, Paardenmarktstraat 20 3080 Tervuren Tel: 02/3050920

Cheers!

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Eet- en biercafé ’t sot genoegen – Tervuren

    1. Yep, in the big city it is. In this close to the city town not necessarily + it’s a bit out of the town’s centre. And they’re a couple with 2 young kids so they prefer to keep the weekends for themselves but the the pub can be rented during the weekends for parties.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s