Prearis Grand Cru Bourbon – Vliegende Paard Brouwers

P1150991

Bourbon Barrel aged, nog eentje. Maar wat voor een!

Na het degusteren van de Prearis Quad op Cognac vaten van de Vliegende Paard Brouwers kondigde de brouwer aan dat er een Bourbon versie op komst was. De vaten werden voordien gebruikt voor de Makers Mark Bourbon. Bourbon makers worden in de US verplicht telkens nieuwe vaten te gebruiken, dit garandeert dan verse vaten waar het smaakprofiel nog goed aanwezig is en dat is te merken;

P1150992

Oog:  Een flinke dot witbeige schuim, bouwt mooi op en verdwijnt stilletjes tot enkele schuimeilandjes. Donkerbruin bier met een diep bordeaux schijn in het glas.
Neus: Flink wat zoete bourbon in de neus, samen met een goede snuif vanille. Chocolade, melkchocolade en een lichte touch hout. Het eerste wat je ruikt en wat ook overduidelijk primeert is de bourbon waarna de onderliggende geuren doorkomen. Het vatprofiel domineert sterk in de neus.
Mond:  Een onmiddelijke impressie van zoete rokerige bourbon, heel duidelijk. De bourbon touch is niet subitel. In de smaak vind ik nog chocolade-melkchocolade, een lichte geroosterdheid en koffie terug. Mondegevoel is eerder dun. Nasmaak heeft nog een goede bourbon kick samen met een milde bitter. Er zit wel een zekere pittigheid in van de Bourbon dat zich vertaalt in een licht branderig gevoel in mond en keel.

P1150980

Etiket: Zo goed als identiek aan de Cognac versie en de gewone quadrupel met als kleuraccent groen. De oplage is gelimiteerd tot 2700 flessen, dit is fles 94

ABV: 10%

Waar de Cognac versie nog ietwat subtiliteit kent trekt deze Bourbon versie alle registers open. Heel aanwezig in de neus, iets minder in de mond maar toch nog steeds smaakbepalend. Heel lekker als je ervan houdt en bourbon liefhebbers moeten deze zeker proberen.

P1150994

Pairing tip: laten we helemaal politiek incorrect zijn en de gemeenschap even in het harnas jagen. Knip een stukje van die Cubaanse sigaar, dop hem even in een glaasje Bourbon en geniet. Samen met deze quadrupel natuurlijk. Kan het nog decadenter? Ja!! Giet een bodempje Makers Mark in een bol glas, wals goed rond en schenk er dan deze quadrupel bij. Genieten!! En goed slapen ook wel 😉

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Prearis Grand Cru Bourbon – Vliegende Paard Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s