Duvel Tripel Hop2014 – Lancering

P1160010

Dames en Heren, ze is er weer!! De Duvel Tripel Hop.

Anno 2014 laat zij zich verrijken door middel van dry hopping met Mosaic hop, een vrij nieuwe Amerikaanse hopvariëteit. Na de zeer expressieve uitgave van 2013 met Sorachi Ace hop beloofde deze iets milder in aroma en smaak te zijn.

P1160019

De officiële perslancering had plaats in het prachtige Duvelorium in hartje Brugge. Het Duvelorium is een café of Duvel beleving zoals ze het zelf graag zeggen dat volledig in het teken staat van de fel parelende blonde van Breendonk.

P1160002P1160016

Er was heel wat belangstelling voor de nieuwe Tripel Hop en na een korte speech van CEO Michel Moortgat en een meer technische uitleg van brouwmeester Hedwig Neven konden we ook proeven. De brouwmeester gaf nog mee dat de hopvariëteit voor versie 2015 nog niet vastligt. Een kleine tip: waarom eens niet all-the-way gaan met Europese hop? Kijk maar naar de Brussels Calling van Brasserie de la Senne, een prachtvoorbeeld van een met Europese hop dry hopped bier.

P1160003

En Hop, proeven…..De neus is sterk kruidig met agrum accenten; pompelmoes en citrus. De agrum vind ik ook terug in de smaak met wat exotische fruitigheid en een ondersteuning van de bitterheid. Deze versie is veel milder dan die van 2013. Ik hoorde hier en daar dat hij dichter tegen de echte Duvel aanleunde en dat klopt. De Mosaic is duidelijk waarneembaar maar laat de gistige accenten van de echte Duvel nog wat plaats. Ikzelf ben niet helemaal overtuigd, ik vind het niet slecht maar de Mosaic lijkt me minder goed te matchen met de basis Duvel. Ik zal het echter niet laten van er nog een paar te proeven binnenkort.

P1160006P1160009

Foodpairing gewijs passeerden er verschillende hapjes waar de agrum accenten in terug kwamen maar ook enkele rijkere/vettere hapjes waar de frisse bitterheid van de Duvel dan wat tegenspel kon geven.

P1160017

Een leuke avond en voorstelling op een prachtige locatie. Dank u Duvel, dank u Moortgat!

De Tripel Hop 2014 is nu te vinden in de betere drankenhandel. Probeer hem eens, de aankomende lente is een uitermate geschikt moment!

Met extra special thanks aan Le Gourmand Belge voor het doorspelen van de uitnodiging!

Cheers

BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Duvel Tripel Hop2014 – Lancering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s