IPA Simcoe Amarillo – The Kernel

P1150966

London baby!!

The Kernel is een vrij recente microbrouwerij uit Londen opgestart door Evin O’Riordain. Deze uitgeweken Ier was in Londen werkzaam als kaashandelaar. Een opdracht in New-York bracht hem in aanraking met de craft beer scene en de vonk sloeg over. In Engeland was hij gewend aan een rits weinig spannende en gelijk smakende bieren terwijl de craft beer scene in New-York een enorme diversiteit bood evenals een enorme passie voor het product.

Een zelfbrouwkit, een kennismaking met Brewdog en de juiste mentaliteit leidde dan uiteindelijk tot het opzetten van zijn eigen brouwerij in 2009. Succes bleef niet uit en verschillende prijzen later behoort deze brouwerij bij de top van de microbrouwers.

P1150969

Deze IPA is gehopt met Simcoe en Amarillo mocht je dat nog niet hebben afgeleid uit de naam van het bier. Transparantie en duidelijkheid, het is een beetje een rode draad in deze brouwerij.

Oog: Een helder blond tot strogeel bier met een flinke dot wit en romig schuim. Schuim is mooi kleverig tegen het glas. Veel pareling in het glas.

P1150965

Neus: Fris en heel hoppig, fruitig. Veel pompelmoes, mango en citrus met een stevige harsigheid. Aangenaam exotisch geurend.

Mond: Een pittige carbonatie geeft onmiddelijk een stevige prikkel op de tong. De smaak is harsig en bitter met citrus en agrum accenten. Het bittere is stevig doch niet overheersend en bouwt vrij snel af. Body is medium, mondgevoel is licht romig. Het einde is droog, hoppigheid blijft hangen in de smaak. Niet diep complex maar heerlijk drinkbaar.

Etiket: Eenvoud siert. Het bier wordt nog altijd geëtiketeerd zoals O’Riordain zijn eerste thuisbrouwsel etiketeerde. Hoewel er heel weinig info op staat pakt het wel. Het is ook een standpunt van de brouwerij; ‘keep it simple and clean’.

P1150964

ABV: 6,7%

Lekkere IPA. Fris, pittig en fruitig gehopt. Simpel, rechttoe rechtaan, vlotte drinker.

Cheers

BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s