Grand Cru Bruocsella – Cantillon

P1150574-001

Dit is een pure Lambiek van Cantillon. 3 jaar oude Lambiek die wordt uitgekozen om zijn smaak en op flessen wordt gedaan zonder enige toevoeging van andere ingrediënten. Puur natuur!

Deze heeft bovendien het bio-label.

P1150573-001

Oog: Een ferme knal bij het ontkurken. In het glas een goudblond bier, tegen het koper aan, zonder koolzuurgas en schuim. Dit is 3 jaar oude Lambiek dus hier zit geen koolzuurgas meer op. Het bier is relatief helder, kleur doet denken aan appelsap dus zet dit niet zonder toezicht in de nabijheid van je kinderen 😉

Neus: Hout, vanille, amandel, vineus, zoete appel – Heeft wat weg van cider en zelfs wat sherry. Heel fruitig in de neus met appel en steenfruit denk abrikoos-perzik en consoorten. Een touch ‘funk’ maar niet overheersend. Lekker zacht van geur.

P1150576-001

Mond: Ijzer in de initiele smaak die snel weer verdwijnt maar soms nog de kop opsteekt. Licht tot matig zurig met een flinke fruitigheid maar eerder zacht van smaak en makkelijk drinkbaar. Geen koolzuurgas dus plat in de mond. Zurig-droog op het einde met een kleine wrangheid. Lekker om te drinken als aperitief, eetlustopwekker.

Etiket: Etiket met het stadhuis van Brussel, een klaproos en bio-label. Ingrediënten: Gerst, tarwe, water, overjaarse hop en lucht…en das genough!

ABV: 5%

Fles: 75cl Champagne

Zalig drankske, echt waar! Voor al diegenen die menen dat Cantillon altijd zo zuur is , probeer dit eens! Als je het niet gewend bent is het koolzuurarme vocht misschien wat vreemd maar dat went wel. En zuur? Ja, een beetje wel maar op een zeer aangename manier en met de nodig diepgang in smaak. Zelfs verfrissend, laat die lente maar komen.

Trouwens ideaal voor de ‘lijners’ onder jullie. De gist Brettanomyces is een zodanig actief beestje dat hij zowel de lange als korte suikers opvreet tot de laatste morzel en maakt dit een suikerarme drank. En bovendien nog lekker ook, wat moet een mens nog meer?

Cheers

BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Grand Cru Bruocsella – Cantillon

  1. I think the carbonation (or lack of it in this case) also plays a part in the real acidity as well as perceived acidity. Since CO2, when dissolved in liquid forms carbonic acid, it would actually increase the the level of acidity, especially in higher carbonation beers like a Geuze. The bubbles, I think, also heighten your perception of the acidity. And in the case of a flat Lambic, like this one, its lack “softens” the beer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s