Brussels calling 2013 – Brasserie de la Senne

P1150696

Zet je oorschelpen even open, luister, zing mee en vervang ‘London’ in de tekst door ‘Brussels’ en ‘river’ vervangen we gemakshalve door Zenne.

‘Cause Brussels is drowning, and I, I live by the Zenne!!’

Mocht de Zenne eens weer machtig zijn en Brussel overstromen laat het dan met bier zijn van bij deze zinnekes waarvan deze Brussels Calling2013 het laatste staaltje Brussels vakmanschap is.

Dit bier wordt slechts 1 maal per jaar gebrouwen en dit traditioneel op 22 december om het begin van hun Brussels brouwavontuur te vieren. De moutstorting is ieder jaar hetzelfde, met de hopvariëteit wordt ieder jaar geëxperimenteerd.

BRUSSELS_CALLING

Als bitterhop werd de Herkules hop gebruikt, dry hopping gebeurde met Hallertau Hersbrucker.

Oog: Een enorme sneeuwwitte en romige schuimkraag. Een relatief helder lichtbblond bier met een matige en fijne pareling.

P1150691

Neus: Als je wil weten hoe onze Europese noble hop ruikt dan weet je het hiermee. Een enorm expressieve en kruidige hopneus met lichte citrus toetsen en ietwat kiwi. Licht kazig en ook wat grassig. Pure verse hop, immens lekker. Hier kan ik blijven aan ruiken, niet exotisch fruitig zoals sommige Amerikaanse hopsoorten maar groen en kruidig.

Mond: Fris en pittig met een stevige eindbitter en droog mondgevoel. Carbonatie is medium. Enorm hoppig, weer die noble hop, wat het bier heel smakelijk maakt. Vlot drinkbaar en verfrissend, eentje waarvan je er enkele kan drinken mits je een liefhebber van bitter bent natuurlijk.

Etiket: Weer een prachtige tekening van de huiskunstenaar Jean Goovaerts.

P1150690

ABV: 5%

Fles:  33Cl. Apo

Een voltreffer! Dit is geen bier om te bewaren maar om meteen van te genieten, samen met vrienden. Geef er wat stukjes kaas bij (genre pittige Pecorino, Comté,…) en je zit goed! Doe je dit in Brussel dan heb je ook niet kunnen weerstaan aan de lokroep van Brussel.

Cheers

BelgianBeerGeek

6 gedachten over “Brussels calling 2013 – Brasserie de la Senne

      1. Perhaps, it’s a very hop driven beer so fresher is better. A 2012 will be exactly 1 year and 2 months old since it being brewed so the hop character won’t be the same. Besides, they use other types of hops for this beer with every batch but if it’s not too expensive you should try it anyway

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s