A la Mort Subite – Brussel

P1150718

Café ‘A la Mort Subite’ gelegen op de Warmoesberg, recht tegenover de prachtige Koningsgalerij is een mooi stukje Brusselse geschiedenis die terug gaat tot 1892. Toen heette het nog ‘La cour Royale’ en werd uitgebaat door Théophile Vossen. Er kwamen veel klanten van de vlakbij gelegen nationale bank over de vloer die hun tijd doden met het dobbelspel, pitjesbak of 421. Het laatste spelletje wanneer de tijd begon te dringen noemde ‘la mort subite’ en dit werd al snel de nieuwe naam van het café dat later verhuisde naar de huidige locatie.

P1150719

Een overname door brouwerij De Keersmaeker in de jaren 70 van het café en geuzestekerij deden het café nog meer opleven. Brouwerij De Keersmaeker veranderde zelfs zijn naam naar Mort Subite die veel succes kreeg met hun gamma geuze, lambiek en fruitbieren. Momenteel valt deze brouwerij onder Alken-Maes die dan weer onder Heineken valt.

P1150730

Het café is een beschermd Brussels gebouw en wordt nog steeds uitgebaat door afstammelingen van de oprichter Théophile Vossen.

P1150720

Ga er vooral voor het historische kader en geniet er van een glas geuze van de tap samen met een boterham met platte kaas of een portie preskop. Het biermenu is niet overweldigend en eerder beperkt maar de Brusselse sfeer zit wel goed. In het weekend is het er meestal over de koppen lopen, veel toeristen vinden snel hun weg naar dit café. Tijdens de week is het een mengelmoes van Brusselaars, pendelaars en toeristen.

P1150724

P1150721

A la Mort Subite, Warmoesberg 7 1000 Brussel Tel: 02/5131318 info@alamortsubite.com

Cheers

BelgianBeerGeek

4 gedachten over “A la Mort Subite – Brussel

  1. I’m not really impressed with their beer list I must say.Ok, they have Chimay on draught, Orval, Rochefort and Chimay but as a more ‘experienced’ drinker it lacks some excitement I think. The ambiance and historic interior makes up a lot though!

   Like

   1. Well, I’d say you and I are probably in the 1% of beer drinkers who would look at their list and think it’s not that deep. Most average “beer enthusiasts” would pretty happy with the offerings. The ambiance is great, and the beer list is good, plus I was mostly there to drink the Mort Subite beers. I guess it’s rough for us folks who drink too much variety. You have to work to impress us. Eh, Kevin?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s