Fier op ons Bier – Campagne

fier

Zijn Belgen fier op hun bier? Blijkbaar niet genoeg volgens de Belgische Brouwers. De dalende trend in de Belgische bierconsumptie toont zich niet alleen in het verbruik van de ‘easy’ pils maar nu ook in onze speciaalbieren. Aan mij zal het niet liggen maar de Belg lust zijn bier blijkbaar niet meer. In het buitenland wordt ons kleine landje nochtans aanschouwd als de bakermat van het bier en Belgisch bier is een kwaliteitslabel in het buitenland.

Tijd om aan de alarmbel te trekken zeggen de Belgische Brouwers en dit doen ze door middel van een grootscheepse campagne ‘ Fier op ons Bier’

Enkele knappe filmpjes werden gelanceerd waar buitenlanders de lofzang over ons erfgoed bezingen.

Een Facebook pagina is er ook: facebook.com/fieroponsbierBezoeken en Liken die pagina!

En voor al diegenen die Instagram en Twitter gewijs actief zijn de ‘Hashtag of the year’ is #fieroponsbier en #belgianbeer. Laat die duimen maar overuren draaien!

De pagina met complimenten vind je hier: vlambier.be

Mooi campagne die ik volledig ondersteun. Zo fier dat de Fransman is op zijn wijn, zo fier moet de Belg worden op zijn bier! En laten we meteen ook de oppervlakte doorprikken en de Belg verder doen kijken dan de Leffe, Maes, Grimbergen en consoorten van de brouwmoguls. Het kloppende bierhart van België ligt onder de grote massa. Zoek ernaar maar doe dit niet met oogkleppen naar de nieuwe bierwereld.

Dus jullie mogen nu, ja nu, massaal ons Belgisch bier promoten. Bestel eens een Belgisch bier dat je nog niet geproefd hebt op café, praat erover, zoek wat info op over de brouwerij, laat anderen weten wat je ervan vindt. Kortom, beleef ons Belgisch bier!

Cheers

BelgianBeerGeek

4 gedachten over “Fier op ons Bier – Campagne

 1. I’m going to run out of space in tweets since I’ll have to add more hashtags in! Oh well. I’ll just have to be creative. It’s really great to see this initiative going on. That was definitely my experience when drinking in Belgium and watching bar patrons. Too many pintjes and not enough chalices!

  Like

 2. This campaign is insulting to all Belgians. Most of us start drinking beer out of the hands of our fathers from when we are still in kindergarten. We know damn well we have the best beer in the world, and we are proud of it. And now you make it seem like we don’t know this at all ??and we need Foreigners (even French people for the love of god) to explain this to us ?? There are much better ways to promote Belgian beer than having French people tell Belgians our beer is good. Who Authorized this I wonder ? This man or woman should get fired immediately because he does not understand Belgians at all.

  Like

  1. Hi Kilian,

   You know it, I know and most of us know it but we take it for granted, it has become a common thing. We don’t show enough pride about our heritage, the foreigners talk about it more and show more pride in our beers than most of us do thus the campaign. I must admit that I’m not 100% convinced about the strategy of the campaing but a campaign promoting our Belgian beers can’t be a bad thing, right? Just as long as we don’t get stuck in the mediocre top layer. Scratch the surface!
   Cheers!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s