Crème Brulée Stout – Emelisse

P1150276

Dessertje iemand??

De naam van het bier zegt het al, enige gelijkenis met het overbekende dessert is niet uit de lucht gegrepen. Bepaalde ingrediënten werden toegevoegd – ik lees o.a. lactose suiker – om de smaak een ferme vanille boost te geven. Lekker? Ja, absoluut! Al zullen de meningen daarover wel verschillen. Het is in ieder geval weer een sterk staaltje brouwkunst van brouwerij Emelisse.

P1150274

Oog: Een stevig zwarte kleur met een crème achtige tot lichtbruine kraag. De kraag bouwt stevig op tot een romige mousse en verdwijnt dan weer tot een dun laagje bovenop het bier.

Neus: Een flinke neus melkchocolade, veel vanille en gecondenseerde melk. Een kleine touch koffie, koffie met melk dus. Best een intrigerende geur voor een bier, ik bleef er maar aan snuiven. Ik klink bijna als een junkie, een beer junkie 😉

P1150272

Mond: Dik mondgevoel, koffie met veel melk en inderdaad crème brulée. Zoete aanzet. Gebrande smaak, een goede hopbitter en nasmaak van vanille. Liquid dessert!

Etiket: Het standaard etiket dat Emelisse gebruikt maar aangepast aan het bier, hier in een bruine kleur.

P1150273

ABV: 8%

Fles: 33Cl apo

Consumptiemoment?? : Skip het dessert en bestel een Crème Brulée stout 😉 De korst breken met de lepel is compleet overbodig en zelfs ongepast in dit geval. Back off Amélie Poulain!

P1150278

Pairen?? : Zou pairen met een Crème Brulée een stap te ver zijn? Met deze overheersende vanillesmaak zit je sowieso snel bij de desserten. Appelcake, een dessert met een crème Anglaise, dame blanche of gewoon als afzakkertje natuurlijk!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Crème Brulée Stout – Emelisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s