Le Bier Circus – Bxl

P1150589

Deze bar/resto, Le Bier Circus, vlakbij het politieke hart van België legt de focus op artisanale Belgische bieren. Het uitgebreide biermenu is opgedeeld naar kleur met nog een opdeling van trappisten, Lambiekbieren, oud bruin en Saisons.

P1150587

Alle Belgische trappisten staan op de kaart samen met een mooie selectie lambiek, geuze en fruitlambieken en een 80-tal andere bieren. Keuze genoeg! Een 5-tal bieren op tap vervolledigen het aanbod. Ik pluis de lijst even door en zie onder meer Bravoure, Oerbier Reserva, Rodenbach Grand Cru, Kapittel Watou, XX Bitter, Arabier, Hommelbier, Saison d’Erpe en nog vele andere staan. Een mooi aanbod!

P1150583

Mijn oog valt ook op de Vintage kaart waar je je aan een verticale proeverij kan wagen, dit is een proeverij van hetzelfde bier maar van andere jaargangen. Hier staan onder meer een Cuvée van de Keizer, Orval en Westvleteren12 te pronken. Mooi, mooi maar niet mals voor de portefeuille deze verouderde bieren en daarmee wil ik niet gezegd hebben dat ze hun prijs niet waard zijn.

P1150579

Ik schuif aan tafel en geniet van een ‘Avec les bon voeux’ van Brasserie Dupont die momenteel op het vat staat. Hierbij krijg ik een mooie portie vleesbrood opgemaakt met appeltjes, rozijntjes en Orval kaas. Het vleesbrood is mooi gekorst aan de buitenkant en nog goed sappig en rijk smakend aan de binnenkant. Lekker!!

2014-02-04 12.21.31

De keuze aan gerechten is beperkt maar alles is vers en huisgemaakt. Je vindt er Balletjes in tomatensaus, kalfsblanket, vol-au-vent, waterzooi met vis en lambiek, stoemp-hoe kan het ook anders- en…. De rijkere Belgische keuken zeg maar.

Een kleine tip, de chocolademousse wordt er gemaakt met toevoeging van Blauwe Chimay!

Is je honger aan de kleine kant dan kan je ook een assortiment artisanale kazen bestellen.

Leuk detail, alles staat neergeschreven ‘op z’n Brussels’. Dus huisgemaakt vertaalt zich naar ‘gelak get zelf za moaken’ 😉

2014-02-04 12.34.09

Je kan er uiteraard ook enkel iets gaan drinken al zal je dan toch moeite moeten doen om het bij 1 of 2 drankjes te laten.

Bier Circus, Onderrichtstraat 57-1000 Brussel Tel:02/2180034

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s