Gageleer – Gageleer/Proefbrouwerij

P1140912

Geef mij een bier met een etiket dat op een of andere manier verwijst naar Metal (de muziekstijl) en ik ga overstag. Uiteraard zit mijn muzikale voorkeur hier voor iets tussen, als het op zijn minst de pleister niet van de muur doet trillen luister ik er niet naar. Mocht je niet weten over wat ik het heb, luister dan even naar volgend fijnbesnaard kamermuziekje:

Maar metal en bier, tja, het is als denim&leather onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dus  ja, deze Gageleer dat in opdracht gebrouwen wordt door De Proefbrouwerij had al een streepje voor. Mijn echtgenote vond dit flesje trouwens in muziekwinkel Metalzone in Leuven waar je naast een indrukwekkende collectie Heavy, Death, Black en Trash Metal dus ook dit bier kan vinden. De eigenaar van deze keten van metal muziekshops zit trouwens ook achter dit bier

P1140909

Oog: In het glas een rockend blondje met een stevige kraag die goed blijft staan. Een enorme pareling, als een wervelwind in een glas.

Neus: Heel kruidig met peper, pepermunt en anijs. Een lichte moutige zoetigheid in de neus maar vooral fris.

Mond: Fris in de mond, pittig ook met toch wel een zekere zoetigheid. Stevige carbonatie. Wat korianderachtige accenten met een muntige frisheid. Medium bitter. Body is een beetje te dun, voelt waterachtig aan en gaat een beetje vervelen na een tijdje. Die frisheid vind ik ietwat ongewoon.

P1140907

Etiket: Ontwerp van Kris Verwimp die in het metalwereldje bekend staat om zijn fantastische hoesontwerpen. Etiket heeft het bio-logo want dit is een 100% biologisch bier. Metalheads en bio…..something just feels odd about this 😉

P1140908

ABV: 7.5%

Dit is een historisch biertje. Immers voor men de geneugten van de hop ontdekte gebruikte men een kruidenmengeling, gruut, om bier te brouwen en gagel was een van de ingrediënten.

Het is een lekker bier, enkel steekt die frisse kruidigheid mij op het einde wat tegen. Persoonlijk zou ik trouwens Metal eerder associëren met een donker bier, denk aan een zware stout, maar dat is een cliché natuurlijk.

Bang your heads

Kev – BelgianBeerGeek

3 gedachten over “Gageleer – Gageleer/Proefbrouwerij

  1. \m/

    Vreemd, maar de Gageleer heb ik al geproefd, maar het etiket had hoegenaamd niets met metal te maken. Eerder iets sobers en nogal “middeleeuws”. Gezien je beschrijving is het wel hetzelfde bier. Marketing, zeker? 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s