De maeght van Gottem – Sint Canarus

P1140627

Ken je de Maeght van Gottem? Nee, het is niet die blonde van tijdens je puberjaren! Het is een blond bier van hoge gisting van huisbrouwerij Sint Canarus met een kleine verrassing in de fles. Een kleine verrassing die je tegemoet schiet bij het ontkronen van de fles!

Een mens wil dan al eens op zijn gemak van een biertje genieten en voor je het beseft sta je met vod en handdoek de keuken op te kuisen. Je bent gewaarschuwd, bij het openen van dit bier mag je je verwachten aan een gusher van formaat.

P1140624P1140623

De hopbel die aan het flesje is toegevoegd bij het lageren op fles is hiervan de oorzaak. Deze zorgt dus niet alleen voor een sterk gehopt aroma, door de dry hopping in de fles, maar ook voor een sterk schuimend bier. Een leuke gimmick en toevoeging, vervelend als je het niet weet.

Oog: Enorme gusher dus, 1/3de bier bleef er na het uitschuimen nog over. Het bier schenkt een ruime witte schuimkraag , dik en romig. Het bier zelf is blond, licht gesluierd met veel depot door de hopbel. Carbonatie is sterk.

P1140625

Neus: Indringende hopgeur, een heel frisse groene neus, veel citrus ook en groene appel. Het hopbelletje mist zijn effect niet, de geur is echt heel hoppig en vooral vers hoppig. Lekker!

Mond: Zoveel hop in de neus, zo weinig heb je ervan in de mond. Het is een pittig bier met mooie fruitige esters van groene appel en licht wat banaan, een citrusachtige hoppigheid en nasmaak. Mild bitter en ‘clean and crisp’. Vlot drinkbaar en dorstlessend maar ik had iets meer verwacht afgaande op de geur.

P1140622

Etiket: Het ontwerp is een resultaat van een wedstrijd en stelt een maagdelijke verschijning voor in een groen hopkleed.

ABV: 6,5%

Fles: 33cl. Apo

Een lekker verfrissend bier met een uitgesproken hoppige neus. De neus bevalt me beter dan de smaak. Het hopbelletje dat in de fles zit zorgt voor een dubbele verrassing, eerst met de gusher bij het openen en onmiddelijk daarna met het overheerlijke aroma. Een ‘specialleke’.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

6 gedachten over “De maeght van Gottem – Sint Canarus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s