La Buvette – Bxl

Collages1

Dat ik graag al eens een biertje drink is een understatement van jewelste! Dat ik graag op restaurant ga ook en als die 2 dingen tesamen komen kan de pret zeker niet op!

La Buvette biedt naast zijn bistronomie concept namelijk ook een indrukwekkend biermenu aan. Geen honderden referenties maar een select groepje toppers als daar zijn; De Struise Brouwers, Mikkeler, Brewdog, The Kernel, Green Flash, De Ranke,….kleinere brouwerijen met oog voor kwaliteit. Een nauwe samenwerking met biercafé Moeder Lambic ligt hier aan de bron.

Het concept van La Buvette is hedendaags. Geen ellenlange ingrediëntenlijst maar 3 à 4 ingrediënten, op smaak gebracht en puur gepresenteerd. Laat u niet misleiden want deze eenvoud vereist veel kennis en savoir-faire.

IMAG0937

We kiezen voor het menu aan 55€, 10 gerechten passeren de revue en we laten de kaas onder de stolp liggen.

Bij de vraag of we een aangepast biermenu kunnen krijgen trekt de ober even wit weg en we besluiten dan ook om zelf enkele bieren uit te kiezen bij ons menu. Het is natuurlijk een grote waaier aan gerechten en niet altijd even evident om te pairen met een bier maar enkele richtlijnen hadden mooi geweest. Soit, niet getreurd! We kozen voor volgende bieren:

  • Sakura lambiek als aperitief. Deze in Brussel gemaakte lambiek op basis van Timmermans Lambiek kreeg het aroma van kersenbloesem mee. Een heel zachte lambiek met lichtzure toetsen en een florale neus. Een heel goede starter.

IMAG0939

  • The Kernel IPA Galaxy. Een ton exotisch fruit in de neus en een stevige opbouwende bitter. Niet bepaald in balans, wel lekker.

IMAG0938

  • Thornbridge Jaipur. Een IPA uit de UK met een heel expressief aroma en een mildzoete smaak en lichte bitter. Mooie balans, super bier!

IMAG0943 IMAG0944

  • Hop Head Red van Green Flash Brewing. Een IPA met een rode kleur, harsige bitterheid, toetsen van caramel en een droog einde.

IMAG0950

  • Perle dans les Vignes. Een bier gemaakt op basis van gerstemout en druivenmost. Mooi combinatie van bier met enkele vineuze kenmerken. Een licht zurigheid in de neus, fruitig en aromatisch en prikkelend in de mond.

IMAG0954

Als gerechten kregen we volgende pareltjes voor de neus:

IMAG0940
Boerenkool / Cime di Rape / Aardappelcrème
Romeinse sla / Ricotta / Hazelnoot / Boekweit
Romeinse sla / Ricotta / Hazelnoot / Boekweit
Makreel / Aardpeer / Nori
Makreel / Aardpeer / Nori
Scheermesssen / Bloemkool / Cedrat(Sukade)
Scheermesssen / Bloemkool / Cedrat(Sukade)
Octopus / Prei / Bouillon
Octopus / Prei / Bouillon
Zalm / Lamsoor / Zuurkool met cèpes
Zalm / Lamsoor / Zuurkool met cèpes
Lam / Pastinaak / Dadels
Lam / Pastinaak / Dadels
Pompoencrème / Kweepeer / Peersorbet
Pompoencrème / Kweepeer / Peersorbet
Panettone / Mango / Melk
Panettone / Mango / Melk
Chocolade / Gezouten praliné
Chocolade / Gezouten praliné

 

 

 

 

 

 

Na een eerder bezoek aan dit Brusselse restaurant kunnen we alleen maar concluderen dat Nicolas Scheidt nog steeds weet waar de klepel hangt. Alle gerechten smaken top, enkele steken erboven uit zoals de makreel en romeinse sla, en etaleren talent en kunde. De mooie bierlijst maakt dit plaatje compleet.

Voor een prijs van 55€ is dit menu trouwens een topper in het Brusselse. De prijzen van de bieren zijn dan weer wel aan de hogere kant maar het zijn dan ook ‘moeilijker’ te verkrijgen bieren.

Een aanrader voor de culinaire bierliefhebber!

En als je daar dan toch bent kan je even goed je nachtmutsje gaan nemen in het vlakbij gelegen Moeder Lambic 😉La Buvette1

La Buvette, Chaussée d’Alsemberg 108, 1060 Saint-Gilles +32(0)25341303

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

4 gedachten over “La Buvette – Bxl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s