Lubrication – Clown Shoes

P1140642

Een donker bier van deze Amerikanen of American Black Ale zoals ze zelf zeggen. Hun Supa Hero kan je hier vinden. Ze hebben geen eigen brouwerij maar laten brouwen naar eigen recept. Dit hoeft geen recept te zijn voor een slecht bier uiteraard. Het is niet omdat je zelf geen brouwerij hebt dat je geen lekker bier kan maken.

Oog: Heel donkerbruin met een dieprode schijn. Schenkt een levendige lichtbruine schuimkraag die mooi kleverig tegen het glas blijft hangen. Schuimt heel sterk bij het uitschenken.

P1140645

Neus: Stevig gehopte neus, exotisch met licht wat kokosnoot en harsige boventonen met prominent op de achtergrond gebrande/geroosterde mout, chocolade en caramel. De neus van een stevige Black IPA. Men gebruikt West-Coast hop voor dit bier vandaar zijn aromatische neus.

P1140637

Mond: Moutig met een licht geroosterde en gerookte toets. Harshoppige en licht rokerige nasmaak met een aanhoudende droge bitter. Kleine zoetigheid tussenin. Carbonatie geeft een mooie prikkel in de mond maar het bier zelf is dun qua mondgevoel. Nasmaak geeft nog wat koffietonen en chicorei weg en nog steeds die assige rokerigheid. Speciaal maar best lekker.

ABV: 6%

P1140635

Fles: 65Cl. Bomber

Etiket: Weer een origneel ‘comic’ artwork van deze bierfirma. Over het bier zelf niet veel info echter.

P1140639

Op het etiket staat American Black Ale maar ik zou het een Black IPA noemen. Het is een donker bier dat de geroosterde/gebrande kenmerken heeft maar waar ook de nodige hoppigheid in zit die dit doorbreekt.

Over de naam Lubrication zou er wat commotie geweest zijn. Waar de brouwers alludeerden op de sociale lubricatie waar bier dient als glijmiddel/ijsbreker haalde de Amerikaanse preutsheid de bovenhand en dachten velen dat het doelde op glijmiddel als hulpmiddel bij de…, ik moet er toch geen tekening bij maken zeker?? Er werd hun verweten van sex te gebruiken als verkoopsstrategie. Boy, oh boy!!

Maar Craft beer, artisanaal bier of bier ‘tout court’ als sociaal glijmiddel heeft wel degelijk zijn rol! Niets beter dan een lekker bier om het ijs te breken en de conversaties gaande te houden. Enige spraakverwarring helpt hier dan bij 😉

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s