X-mas zinnebir2013 – Brasserie de la Senne

P1150085

Ho, ho, ho!! 2013 ligt weer achter de rug en die bolbuikige, geldvretende kindervriend heb ik enkele weken terug ook de deur kunnen uitwerken maar niet zonder dat hij mij dit bier heeft achter gelaten.

Eentje van de Brusselse brouwers van de la Senne volgend op de traditie van de kerstbieren.

P1150081

Oog: Bouwt een stevige kraag op, een lichtbruine crème. Het bier heeft een kleur ergens tussen bruin en licht oranje.

Neus: Een licht suiker zoetige neus waar ook wat caramel en chocolade in zit. Klein beetje vineus. Een fruitigheid van rood fruit; pruimen, druiven en een licht florale hoppigheid. Veel frisser van geur dan de meeste kerstbieren.

P1150080

Mond: Weer een lichtzoete smaak maar zeker niet overheersend. Caramel, chocolade, wat notige smaken als van hazelnoot en een goede frisse fruitigheid. Een goed doorsmakende bitter, lichtjes gebrand. Aan de droge kant op het einde. Qua body misschien wat te licht voor een kerstbier maar in ieder geval vlot drinkbaar ondanks zijn toch wel stevige ABV van 7.8%.

P1150079

Etiket: Zoals gewoonlijk weer een mooie etiket, ditmaal met referentie naar kerstmis met enkele beestjes uit de kerststal en zowaar een zwarte Jezus 😉 Weinig info over het bier zelf weliswaar.

ABV: 7.8%

Fles: 33cl. Apo

Weer een lekker bier van de Brusselaars. Niet overmatig zoet zoals veel kerstbieren maar vlot drinkbaar. De stevige bitterheid is kenmerkend maar kan misschien wat te present zijn voor sommige mensen, niet voor mij. Wat betreft mondgevoel en body ietwat te dun echter.

Cheers en Hop naar Kerst2014!!

Kev – BelgianBeerGeek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s