Ik had de eer om een stukje te mogen schrijven voor VTM-Koken rond bieren als aperitief.
Niettegenstaande bier een deel is van ons erfgoed wordt het nog altijd een beetje neerbuigend bekeken, zeker tijdens de feestdagen. Onterecht uiteraard!
In het eerste deel koos ik voor Lambiek en Geuze als aperitief. Een stukje Belgische geschiedenis dat absoluut niet misstaat aan de feestdis.
Het artikel vind je via onderstaande link:
http://koken.vtm.be/blog/bier-als-feestelijke-aperitief-lambiek-en-geuze
Bezoek de site, laat gerust wat commentaar achter; wat drink jij graag of welk bier vind jij niet misstaan tijdens de feestdagen. Bezoek zeker ook de Facebooksite van VTM-koken eens en liken die boel!!

Vergeet ondertussen ook mijn Facebookpagina niet te liken! 😉
Cheers
Kev – BelgianBeerGeek
Leuk artikel. Deus maakt ook een prachtig aperitief!
LikeLike
Deus – Brut des Flandres. Ja, is ook heel goed maar dat is een champagnebier, behandeld volgens de Méthode Champenoise of méthode classique en dat heb ik kort besproken in het 2de deel op de site van VTM met als voorbeeld de Bzart Lambiek die ik persoonlijk veel beter vind als de Deus.
LikeLike
Hmmm, ik zal Bzart proberen te vinden 🙂
LikeLike
Ik kom hem gemakkelijk vinden(en ook aan de beste prijs) in mijn lokale Delhaize.
LikeLike
Delhaize in Luxemburg heeft maar 10 verschillende bieren of zo… Zal nog eens naar Belgie moeten gaan 🙂
LikeLike
En een frisse goed gehopte pils voldoet ook al voor mij als aperitief 😉
LikeLike