Femme Fatale Brett – Evil Twin Brewing

P1140854

Evil Twin Brewing is een brouwerij die niet stil zit en dat mag je letterlijk nemen. De bieren worden gebrouwen in Denemarken maar ook in de VS, Schotland en zelfs in Nederland bij De Molen. Dit is een verhuisbrouwerij of gypsy brewery die komaf maakt met de klassieke regels binnen de brouwwereld. No rules, great beer….zoiets!

De reeks reeds gelanceerde bieren is lang en er wordt zelden een bier opnieuw gebrouwen. Van Porters, Stouts tot IPA’s, de lijst is lang en leest als een of ander Monthy Python script. ‘Even more Jesus’, ‘Been smoking too long’, ‘Soft Xmas aka pretty please with a cherry on top’ zijn enkele van de namen van hun bieren.

Deze Femme Fatale Brett is er ook een van;

Oog: Hoogblond met een stevig opbouwende schuimkraag die ook goed blijft liggen ondanks zijn grillige structuur. Een hele felle pareling in het glas.

P1140855

Neus: Wow, een explosieve neus nokvol exotisch fruit. Citrus, mango, citroengras,passievrucht en munt passeren mijn neusgaten en achterliggend een kleine hint van caramel. Heel hoppig en een lichte biscuitachtige gistgeur. Niet onmiddelijk Brettanomyces in de neus, of mss toch in die vage achterliggende florale, stroachtige hint.

Mond: Heel fruitig met weer die exotische kenmerken maar bovenal een heel droog karakter van de Brett. Begint met een goede fruitigheid van citrus en passievrucht vergezeld van een medium tot stevige bitter en eindigt met een goede droogheid in de mond die aanzet tot een tweede slok. De bitterheid blijft nog even hangen in de mond. Het bier heeft een peperachtige pittigheid in de mond.

P1140851

ABV: 6%

Etiket: Kleurrijk etiket, opvallend en best mooi. Weinig info over de ingrediënten buiten dat de gebruikte gist een wilde is en dat dit de nodige problemen met zich kan meebrengen. Gebrouwen en gebotteld in Denemarken.

P1140847

Fles: 75Cl.Belge

Absoluut een geslaagd bier. Dit bier is een 100% Brettanomyces bier, een wilde gist die zich niet zomaar laat controleren maar het resultaat is verbluffend. Een enorm fruitige IPA zonder zoet te zijn maar met een droog karakter, verfrissend en verslavend.

P1140860

Een van de betere bieren die ik de laatste tijd heb gedronken en maakt mij enorme nieuwsgierig naar de andere brouwsels van deze verhuisbrouwers.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

4 gedachten over “Femme Fatale Brett – Evil Twin Brewing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s