Pannepot 2011 – De Struise Brouwers

P1140633

Deze Pannepot heeft mee gezorgd voor de roem die De Struise Brouwers tegenwoordig kennen. Dit was hun doorbreekbier in het buitenland nog voor ze bekendheid begonnen te genieten in eigen land. Vooral de Scandinavische landen hemelden dit bier op vandaar ook de speciale Pannepeut/PannepØt uitgave. Ja,ja die Ø zit ergens in uw klavier weggestopt!!

Oog: Een fizzy levendige en romige kraag, lichtbruin van kleur. Dit schuim kan je snijden met een mes! Intens donkerbruin tot zwart bier. Stevig kleverig tegen het glas

P1140631

Neus: In het aroma vind ik chocolade, kaneel, drop en donkere, gebrande mout terug. Neus is heel kruidig, heel stevig maar ook zoet met toetsen van krenten, gedroogd fruit en kandijsuiker.

Mond: Veel chocolade, gedroogd fruit, pruimen. Een pittige prikkel op de tong. Ook kruidig met kaneel en peperkoek. Stevig zoet en plakkerig in de mond maar zonder dat het storend is, het bier legt een mooi laagje in de mond. Het heeft ook een licht boozy karakter, met hinten van rum maar laat zich toch gemakkelijk drinken. Gezien het alcoholgehalte van 10% toch maar rustig van sippen en zijn gelaagdheid en complexiteit laten doordringen.

P1140629

Etiket: Afbeelding van een vissersboot of panneschuit/pannepot waarnaar dit bier deels vernoemd is en opschrift ‘Old Fishermans Ale’. Dit bier zou gebaseerd zijn op een oud recept van een donker bier dat vooral door de pannemannen(vissers) gedronken werd. De ingrediëntenlijst vermeldt het gebruik van kruiden, welke kruiden daar hebben we het raden naar.

P1140628

ABV: 10%

Fles: 33Cl.Apo

P1140630

Een van de betere bieren van De Struise Brouwers en een van de betere quadruppels tout court! Een stevig en goed doorsmakend, verwarmend bier met complexe toetsen. Een bier dat je aandacht vraagt en je niet onverschillig laat.

Dit is een gewild bier en nieuwe uitgaves zijn meestal snel uitverkocht. Wees er snel bij als u hem ziet bij de betere drankenhandel.

Van dit bier bestaan ook 2 op vat gelagerde versies, de Pannepot Reserva die op eiken wijnvaten rijpt en de Pannepot Reserva Grand cru die na de rijping op eiken wijnvaten nog een extra rijping ondergaat op calvadosvaten.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s