Zundert – Trappistenbrouwerij De Kievit

P1140867

De heilige vader zij gehoord! Uw bruin gepijde dienaars van de Trappistenbrouwerij De Kievit hebben een nieuw brouwsel onttrokken aan deze aardkloot en de gelovige orde is weer een trappistenbier rijker. Hosanna in den hoge!!

Als u het sarcasme heeft gespot in bovenstaande zin dan weet u dat ik het niet hoog op heb met de katholieke leer. Maar ok, ze hebben de kunst in de handen van goed bier te kunnen brouwen en lekkere kaas te maken. Dat dit alles dient ter ondersteuning van hun habitat zal me aan mijn heidense r*** roesten zolang het maar lekker is. Zolang….

P1140864

Oog: Het bier schenkt een donker amber, tegen het lichtbruine aan met een matige schuimopbouw die ook snel verdwijnt tot een dun laagje. Een fijne pareling in het glas, weinig tot geen kleverigheid tegen het glas.

Neus: Ietwat aan de dunne kant. Ik krijg noties van kandijsuiker, caramel, krenten en wat honing en sinaas door maar het is allemaal niet heel uitgesproken en er zit ook een beetje muffigheid in. Aroma is licht

P1140866

Mond: Stevig zoetig en moutig, caramel en een lichte kruidigheid. Een heel lichte eindbitter. Wel een  goede carbonatie die nog voor de nodige pit zorgt want qua body is hij wat aan de dunne kant. Smaak kan mij niet overtuigen.

Etiket: Het eerste wat opvalt is het ontbreken van het Trappist logo. Terwijl hij nu wel officieel erkend is als trappist was het bij de lancering nog niet officieel toegekend vandaar de etiketten zonder logo. Qua ontwerp niets speciaals. Referentie naar de abdij genaamd ‘Kievit’ met een afbeelding van deze vogel in het logo. De naam Kieviet stamt reeds van lang voor de abdij, op de huidige grondvesten stond vroeger een boerderij genaam ‘Kievit’. Voor de rest sumiere info.

P1140861

ABV: 8%

Fles: 33Cl Apo

Ja, ja er is weer een trappist bij maar hij kan absoluut niet opboksen tegen de kwaliteit die er reeds is bij de bestaande trappistenbieren. Zonder genade KO in de eerste ronde tegen eender welke van onze Belgische trappisten. Overstijgt niet het niveau van het eerste het beste abdijbier, ik zeg zomaar iets. Maar ongetwijfeld wordt dit weer een dikke hit onder de bedevaarders, het weze hun gegund!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s