Black Damnation Three / Black Mes – De Struise Brouwers

P1140821

De naam alleen al van dit bier van De Struise Brouwers  schept verwachtingen, Black Damnation….Liefelijke taferelen met kabbelende beekjes en fladderende vlinders komen niet meteen bij mij op.

Nee, het is duidelijk dat je je hier aan een compromisloos bier mag verwachten. Als basis wordt de Black Albert gebruikt en deze krijgt een langdurige rijping op houten vaten van verschillende origine. Bij deze Black Mes werd de Black Albert te rusten gelegd in vaten waar voordien Coal Ila Scotch Whisky had ingezeten

P1140822

Oog: Een pekzwart, niet licht doorlatend bier met een mooie mokka kleurige kraag die niet blijft hangen. Stevig kleverig tegen het glas. Bij het uitschenken valt mij een zekere viscositeit op van het bier, een voorbode dat dit geen doordrinkertje is.

P1140824

Neus: Geturfd en gerookt met geroosterde accenten. Redelijk boozy in de neus,alcohol is waarneembaar. Sherry&whisky. Een zoetigheid van gedroogd fruit met licht wat chocolade. Not for the faint of heart…..

Mond: Een heel rijk mondgevoel, dik en licht stroperig. De smaak is goed geturfd en rokerig en geeft een zekere assige nasmaak. Flink wat donkere mout, een goede bitter maar ook een licht fruitige zoetigheid die niet over-the-top is. De kleverigheid is voelbaar aan de lippen. De Whisky zit er goed in en heeft een stevig, verwarmend effect wat dit samen met de viscositeit een bier maakt waar je best rustig van geniet.

P1140823

Etiket: Euh, geen. Hier wordt gebruik gemaakt van zeefdruk om alle info aan te brengen en dus kan ik het ook niet losweken en bij de rest van mijn etiketten plakken. Maar niet getreurd, het design van de fles staat mij aan. Ik heb sowieso een zwak voor designs met skulls, en het past volledig bij de naam van dit bier. Alle nodig info staat er op, voor verdere info kan u hier terecht.

P1140820

ABV: 13%

Fles: 75cl.Special Belge onder kroonkurk

Een big bold stout is dit en zeker niet voor de occasionele stout drinker, het aroma en de smaak is absoluut niet gematigd. De liefhebber van Whisky kan dit misschien wel apprecieren want de pittigheid van de whisky zit erin. Ik vind het alleszins een immens lekker bier.

P1140819

Van deze Black Damnation is trouwens een hele serie gemaakt, de een al moeilijker vindbaar/verkrijgbaar dan de andere. Recent werd versie I,II,III en XII terug uitgegeven, andere versies zouden kortelings moeten volgen. Voor verdere info kan u altijd kijken bij De Struise Brouwers of op deze informatieve WIKI-pagina.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Black Damnation Three / Black Mes – De Struise Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s