Crushable Saison – Brasserie de la Senne / Tired Hands

P1140731

De brouwers van Brasserie de la Senne beginnen zo stilletjes aan een van mijn favoriete brouwerijen te worden. Deze Brusselaars brengen enkel kwaliteit zonder compromis.

Deze Crushable Saison is een collaboration brew met Tired Hands Brewing Company in beperkte oplage. Naast gerstemout werd er nog spelt en haver toegevoegd, als aromahop werd Simcoe gebruikt en dit door onder andere dry hopping.

P1140732

Oog: Witgeel blond en goed gesluierd. Een stevige kraag, mousse met grove bellen. Een fijne actieve pareling

Neus: Hop,hop, hop en echt wel lekkere hop. Een geur van citrus, perzik en exotisch fruit en vooral pompelmoes komt erdoor met wat grassige tonen. Een beetje ‘funk’, lees boerderijgeur, onder de hoppige neus die zich meer laat opmerken naarmate het bier opwarmt. Een heel aangename frisse neus.

P1140733

Mond: Pittig en peperig mondgevoel door de carbonatie maar heel vlot drinkbaar. Veel pompelmoes en exotisch fruit in de mond. Een aangename eindbitter hangend tussen fruitig en droog, deze blijft even aanwezig in de mond maar bombardeert je smaakpapillen niet plat. Een licht bier maar met een goede beet. Dorstlessend en geeft zin naar meer.

ABV: 5%, men zou het niet zeggen, een enorm smaakvol bier voor zo een lage ABV

Fles: 33cl

P1140735

Etiket: Weer een mooi design van hun huis vormgever Jean Goovaerts

Een heel aangenaam bier om te drinken en met zijn lage ABV mag je er gerust meer dan 1 drinken. Niet als je moet rijden natuurlijk.

De erg frisse hoppige smaak verveelt niet en maakt dit een uiterst zomers biertje. Spijtig dat het winter is en dat het mogelijk een eenmalig brouwsel is.

Pairing tip??  –> een halve of zo u wenst een hele pompelmoes 😉 Nee, het frisse sprankelende karakter kan veel aan. Romige gerechten krijgen de nodige frisheid en dit bier snijdt mooi door te vette gerechten maar ook desserten met exotisch fruit kunnen hieraan gelinkt worden.

 

De naam Crushable zou verwijzen naar het karakter van het bier door de brouwers van Tired Hand omschreven als ergens hangend tussen explosief en knapperig. Een goede omschrijving!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

4 gedachten over “Crushable Saison – Brasserie de la Senne / Tired Hands

  1. Although I’m not a fan of Simcoe hops, this beer still sounds so good! Too bad it will probably never make it to the US. Crushable could also refer to the 5% alcohol, making it a beer you could drink a lot of. In American drinking slang, you could say “I’m going to crush this beer.” Which basically means to drink a lot of them because they are easy to drink.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s