Miel Harmonie – Bendorf

P1140446

Nog iets dat ik gevonden had tijdens een recent verblijf in Kaysersberg, Alsace-Frankrijk.

Een lokale brouwerij brengt dit bier op de markt. Deze micro-brouwerij, Bendorf, is actief sinds begin 2013 en brengt een 5-tal bieren op de markt. Deze Miel Harmonie, een bruin bier verrijkt met honing is daar 1 van;

P1140447

Oog: Een diepkastanjebruin met een lichte rode schijn. Een crèmekleurige kraag die vrij stevig opbouwt en even aanhoudt om dan uit te vloeien tot een fijn laagje schuim. Fijne pareling in het glas, een weinig kleverig.

Neus: Heel donker gemout en honingzoet. Een laagje chocolade met wat caramel op de achtergrond en nootachtige tonen. Dit alles wordt dan doorbroken door een fruitige en licht florale hoptoets.

P1140444

Mond: Een licht gebrande smaak met tonen van chocolade. De smaak is overwegend zoet met kandijsuiker en honing maar deze wordt afgesneden door een stevige hopbitter en smaak. Lichte eindbitter, gebrand. Milde carbonatie. Mooi spel tussen het zoete en de florale hop. Mondgevoel is romig doch makkelijk drinkbaar.

ABV: 7%

Fles: 75cl Belge

Etiket: Hier kan nog wat aan gewerkt worden op het geheel visueel wat aantrekkelijker te maken. Soms vergeet men wel eens dat het oog ook wat wil…

P1140443

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s