Supa Hero – Clown Shoes

P1140587

Clown Shoes is een kleine bierfirma uit Massachusetts, USA en laat hun bier naar eigen recept brouwen bij Ipswich Ale Brewery. Dat al enkele bieren via het reguliere distributienetwerk tot hier geraakt zijn wil toch wel iets betekenen. Opvallen doen ze vooral met hun uit de band springende artwork.

P1140585

Oog: Lichtbruin amber met een goed stevige kraag. Lichte kleverigheid en matige pareling.

Neus: Een neus vol harsige hop en veel caramel, geur van een dennenbos. Niets exotisch, niets fruitigs in de neus maar pure harsige hop met wat zoetigheid achterin. Niet onaangenaam.

Mond:  Terug een stevige harsige en zeperige hopsmaak met een zoete ruggegraat van caramel en heel licht wat zeste van sinaas/pompelmoes. Heel moutig. Een stevige ietwat wrange bitter die lang blijft nazinderen. Mondgevoel is nogal aan de dunne kant. Niet slecht, beetje eentonig.

P1140583

Etiket: Ik zei het al deze brouwers vallen vooral op door hun originele artwork. Er staat altijd een leuke cartoon op het etiket. Heel weinig info over het bier zelf, ook niet op hun site.

ABV: 8%

Fles: 65Cl. Bomber, een type fles typisch voor de Amerikaanse markt en ik vind deze best handing. De inhoud is ideaal, niet te weinig en niet te veel. Waar een fles van 33cl soms te weinig is vind ik een fles van 75cl(zeker bij de zwaardere bieren) soms van het goede teveel. Deze bomber valt daar mooi tussenin, goed voor een glas en half.

Niet slecht qua IPA als je houdt van het harsige type maar een Sierra Nevada Torpedo smaakte mij dan veel beter. Dus niet slecht maar ook niet top, te proberen als je hem vindt!

P1140584

Vermits hij bij mij al meer dan een jaar en half over botteldatum was vermoed ik dat het hopprofiel niet meer was wat het moest zijn. Het harsige bitter overheerste bij mij en ik denk dat dit wel de bedoeling was maar bij een verser exemplaar(binnen 1 jaar naar botteldatum) zal er waarschijnlijk meer nuance in smaak en aroma zitten.

Hop naar meer en beter zeg ik dan….

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Supa Hero – Clown Shoes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s