Ja kijk, een mens moet ook al eens eten tussendoor dus vandaar dit receptje. Normaal zullen er nog receptjes volgen op deze blog, altijd gelinkt aan een bier.
Dit is een lekker receptje dat zich goed laat begeleiden door bier. In dit geval een Saison Rue van The Bruery waar het gebruik van Brettanomyces voor een licht zurgheid zorgt die mooi door het romige snijdt van de dragon roomsaus. Het bier heeft ook een goede pittigheid die het kruidige van de kip accentueert en de dragon geeft een mooie frisheid mee aan het geheel. Dit recept is niet moeilijk om te maken en dit kan met andere bieren ook, waarom niet met een St-Bernardus tripel of een goede Saison Dupont? Kies in ieder geval een pittig blond bier. En het is niet omdat de titel hierboven ‘a la Bruery’ luidt dat je je moet gebonden voelen aan dat bier, voel je vrij om te kiezen!
Ingrediënten voor 4:
- 4 kippenfilets van goede kwaliteit in hapklare blokjes gesneden
- +/- 400gr. fijne groene boontjes
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 teentje look, fijn gesnipperd
- 1 chili peper, fijn gesneden
- 1 handvol dragon blaadjes
- 20cl. room
- 15-20cl. blond bier, Saison Rue in dit geval
- 100gr gerookt spek in fijne blokjes
- 5 kruidenpoeder
- peper en zout
- olie
Kruid de kippenblokjes flink met peper, zout en enkele koffielepels 5 kruidenpoeder en een lepeltje olie. Zet opzij.
Kuis de boontjes en kook deze kort in kokend water tot beetgaar, giet af en zet onder koud water om het kookproces te stoppen.
Verhit olie in een braadpan en bak de kippenblokjes aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de spekblokjes aan, voeg wat olie toe indien nodig, en voeg de ui, look en chili peper toe wanneer het spek lichtjes bruin begint te zien. Laat even meestoven en voeg dan de boontjes toe en kort daarnaa de kippenblokjes. Blus met het glas bier, schraap goed over de bodem en laat even opkoken. Voeg de room toe en laat sudderen tot de kip gaar is. Voeg enkele minuten voor het serveren de fijn gehakte dragonblaadjes toe, peper en zout eventueel nog wat bij en serveer.
Serveer dit met rijst of zoals in mijn geval met een aardappelpuree met fijngehakte bieslook.
Smakelijk en vergeet tussendoor niet te proeven van het bier!
Kev – BelgianBeerGeek
[…] I made this recipe with Saison Rue (about the only Bruery beer that is easy to get around here) and posted this on my Dutch written beer blog, Belgian Beer Geek. […]
LikeLike
[…] I made this recipe with Saison Rue (about the only Bruery beer that is easy to get around here) and posted this on my Dutch written beer blog, Belgian Beer Geek. […]
LikeLike