Chicken a la Bruery

P1140604

Ja kijk, een mens moet ook al eens eten tussendoor dus vandaar dit receptje. Normaal zullen er nog receptjes volgen op deze blog, altijd gelinkt aan een bier.

Dit is een lekker receptje dat zich goed laat begeleiden door bier. In dit geval een Saison Rue van The Bruery waar het gebruik van Brettanomyces voor een licht zurgheid zorgt die mooi door het romige snijdt van de dragon roomsaus. Het bier heeft ook een goede pittigheid die het kruidige van de kip accentueert en de dragon geeft een mooie frisheid mee aan het geheel. Dit recept is niet moeilijk om te maken en dit kan met andere bieren ook, waarom niet met een St-Bernardus tripel of een goede Saison Dupont? Kies in ieder geval een pittig blond bier. En het is niet omdat de titel hierboven ‘a la Bruery’ luidt dat je je moet gebonden voelen aan dat bier, voel je vrij om te kiezen!

P1140607

Ingrediënten voor 4:

  • 4 kippenfilets van goede kwaliteit in hapklare blokjes gesneden
  • +/- 400gr. fijne groene boontjes
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje look, fijn gesnipperd
  • 1 chili peper, fijn gesneden
  • 1  handvol dragon blaadjes
  • 20cl. room
  • 15-20cl. blond bier, Saison Rue in dit geval
  • 100gr gerookt spek in fijne blokjes
  • 5 kruidenpoeder
  • peper en zout
  • olie

Kruid de kippenblokjes flink met peper, zout en enkele koffielepels 5 kruidenpoeder en een lepeltje olie. Zet opzij.

Kuis de boontjes en kook deze kort in kokend water tot beetgaar, giet af en zet onder koud water om het kookproces te stoppen.

P1140606

Verhit olie in een braadpan en bak de kippenblokjes aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de spekblokjes aan, voeg wat olie toe indien nodig, en voeg de ui, look en chili peper toe wanneer het spek lichtjes bruin begint te zien. Laat even meestoven en voeg dan de boontjes toe en kort daarnaa de kippenblokjes. Blus met het glas bier, schraap goed over de bodem en laat even opkoken. Voeg de room toe en laat sudderen tot de kip gaar is. Voeg enkele minuten voor het serveren de fijn gehakte dragonblaadjes toe, peper en zout eventueel nog wat bij en serveer.

Serveer dit met rijst of zoals in mijn geval met een aardappelpuree met fijngehakte bieslook.

P1140610

Smakelijk en vergeet tussendoor niet te proeven van het bier!

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Chicken a la Bruery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s