iStout – 8 wired

P1140407

Bier komend van de Nieuw Zeelandse brouwer 8Wired, qua ecologische voetafdruk kan dit tellen…

Deze brouwer heeft zelf geen brouwerij maar maakt gebruik van de brouwerij van Renaissance om zijn bieren te brouwen.

Oog: Pekzwart als olie. Kraag is lichtbruin maar eerder karig, bouwt wel op maar verdwijnt alweer snel. Weinig tot geen pareling. Intense kleverigheid tegen het glas.

P1140408

Neus: Chocolade, chocolade, chocolade en….heb ik het al gezegd?? Chocolade. Er zit ook een lekker aroma van gebrande koffiebonen in samen met toetsen van florale hop en een vanille toets.

Mond: Een eerste aanzet van zwarte zoete chocolade waarna onmiddellijk de hop doorbreekt. Een heel vol mondgevoel, licht plakkerig en romig met een flinke beet. Goede zoetigheid die op tijd wordt afgesneden door de hop en het geroosterde van de mout. Goede en stevige geroosterde nabitterheid. Lekker!!

P1140405P1140406

Etiket: sober maar stijvol, overwegend zwart. Geen ingrediëntenlijst maar dankzij ‘tinternet’ en een verwijzing naar de site komen we te weten dat er een veelvoud aan mout ( Pale, Crystal, Cara, Chocolate, carafa mout, haver en geroosterde gerst) en hop ( Southern Cross, Chinook en Cascade) werd gebruikt.

ABV: 10%

IBU: 70

Een super lekkere stout van deze Kiwi’s.

Weetje: de naam van de firma, 8Wired, verwijst naar een type ijzerdraad dat veelvuldig gebruikt wordt in New Zealand om vanalles en nog wat te herstellen. Dit type draad is synoniem geworden voor de Nieuw Zeelander die alles wel kan oplappen.

P1140404

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s