McManus – The Oak Brewery

P1110252

Een dry Irish stout van de brouwers uit mijn buurgemeente Tervuren, The Oak Brewery. Na hun eerder geproefde Baby Mammuth waag ik mij ook aan deze stout. Deze is gebrouwen voor St.Patricks Day, een welgekende Ierse feestdag waar traditioneel ettelijke liters alcohol door de Ierse keelgaten vloeit.

Oog: Donker, zwart met een rode schijn als je hem tegen het licht houdt. Een felle lichtbruine ‘fizzy’ kraag die al even snel weer verdwijnt als hij opbouwt.Een heel actieve pareling wat me een beetje ongewoon lijkt bij dit type bier. Het flesje dat ik opende was ook een kleine gusher.

P1110253

Neus: Een geturfd en rokerig aroma komt mij tegemoet met heel licht wat donkere chocolade. moutig, licht vineus met wat kenmerken van klein rood fruit. Een houterig accentje zit er ook in. Qua aroma is er heel wat gaande maar het geheel overtuigt mij niet echt.

Mond: Het eerste wat mij opvalt is het koolzuurgehalte in de mond dat mij een beetje tegen steekt. De smaak is turfig en rokerig maar qua body nogal dun en waterig. Weer wat accenten van klein rood fruit maar het mondgevoel overtuigt mij niet. Ik heb mijn stouts graag romig en dik, zo dik dat je ze met een mes kan snijden. Afdronk is beendroog.

P1110254

Etiket: Leuk etiket. Verwijst naar Saint Patricks day waarvoor dit bier gebrouwen is. Absoluut geen ingrediënten what so ever maar op de site krijg je een volledige opsomming hiervan.

P1110251

ABV: 4,3%, licht als een veertje

IBU: 37

EBC: 75

Interesse? Dit bier is beperkt verkrijgbaar bij deze kleine brouwerij, te contacteren via de site!

Weetje: De naam McManus verwijst naar de McManus broers uit de film ‘Boondock Saints’, een relaas over 2 Ierse broers die op eigen houtje de mafia te lijf gaat in de wijk Hell’s Kitchen te Boston.

Sláinte

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s