Rebel Local – Brouwers Verzet

P1140321

Brouwers Verzet is een bende jonge honden die samen een brouwersopleiding volgden en actief aan het werk gingen bij een brouwer. Vanuit hun enthousiasme voor goede bieren experimenteerden ze zelf met recepten en ontwikkelden hun eigen bieren. Deze brouwen ze nog niet in een eigen brouwerij, daarvoor maken ze gebruik van de ketels van brouwerij Het Gulden Spoor.

Deze Rebel Local brengen ze op de markt onder de noemer IPA Belgian style.

Oog: Redelijk bleek tot goudblond met een stevige moussige schuimkraag. Matig gesluierd met een kleine maar felle pareling in het glas.

P1140319

Neus: Eerste onmiddelijke impressie die ik opvang is redelijk vineus, ik denk aan een fruitige chardonnay met toetsen van frisse appel, citrus en limoen. Allemaal heel lekker en fris in de neus. Ik had dit bier redelijk fris staan en naarmate hij opwarmde verdween dit aroma  echter al snel tot een matig hoppige geur met kenmerken van witte steenvruchten en een moutige basis.

Mond: Licht moutig met een zoete middentoon, lichtjes bananensmaak. Stevige initiële carbonatie. Licht tot medium bitter en een afdronk tussen zoet en droog. Bittere nasmaak is ietwat wrang. Geen overmatige hopsmaken zoals je zou verwachten van een moderne IPA.

P1140318

Etiket: Noppes! Buiten het logo en de benaming zo goed als geen ingrediëntenlijst…Spijtig.

ABV: 8.5%

Fles: 75cl. Belge met kroonkurk

Dit is best een lekker bier, mooie volle smaak met een licht wrange doch niet onaagename bitter maar ik zou dit niet onder de noemer IPA plaatsen. Ik denk eerder aan een blonde tripel of speciaalbier als je het kind dan toch een naam moet geven.

De titel IPA ligt momenteel natuurlijk goed in de markt maar de beleving bij wat tegenwoordig een IPA moet voorstellen(waar de Amerikanen toch wel de standaard hebben gelegd) is helemaal anders.

But what’s in a name??

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s