Tsjeeses – De Struise Brouwers

P1140309

Tsjeeses is een tripel stijl winterbier van De Struise Brouwers. De naam komt blijkbaar van de hand van de brouwmeester zelf die steeds ‘Tsjeeses’ of Jezus! in ‘tschoonnederlans’ riep na het consumeren van dit bier.

Oog: Het bier schenkt bruin/amber koperig met een licht crèmekleurige kraag. Superfijne pareling.

Neus:  Een aroma van caramel, peperkoek en krenten komt mij toegewaaid.Licht kruidig, stevig zoet, moutig en licht vineus met een toetsje biscuit. Klein toetsje sinaas.

P1140310

Mond: Licht metalig eerste smaakje maar daarna zoetig als krentenbrood, een mondje caramel en een fruitige toets van pruimen met een beetje perzik/abrikoos. Opmerkelijk licht in alcohol ondanks zijn stevige 10% maar voor mij te zoet, op het plakkerige af.

Etiket: Spuuglelijke, ja sorry, tekening van een persoon(Jezus??) met een kerstmuts op. Raar, maar geen enkele vermelding van ingrediënten. De afbeelding is trouwens aangepast aan de puriteinse Amerikanen. De oorspronkelijke afbeelding toonde immers dezelfde persoon maar dan met loensende ogen en met stoom komende uit beide neusgaten. 2 referenties naar dronkenschap en dat ligt de Amerikanen blijkbaar niet.

P1140308880411753817cd8a700e49cba0ba36a2_f185

Fles: 33cl. longneck

ABV: 10%

Een verwarmend feestbier voor de kerstperiode of eender wanneer u er zin in heeft.

Best een lekker bier maar zeker niet WOW en te zoet naar mijn zin, het deed me zeker geen ‘tsjeeses’ uitroepen bij het drinken.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Tsjeeses – De Struise Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s