Rasputin – De Molen

P1140304

Brouwerij De Molen uit Bodegraven, Nederland is een vrij recente brouwerij die sinds haar oprichting in 2004 redelijk snel naam en faam maakte in het bierwereldje. Een hoge kwaliteit en een zin voor experiment lokt veel bierfans tot bij hun.

Deze Rasputin is een, zijn naam doet het al vermoeden, Russian Imperial Stout.  Een donker tot zwart bier met een uitgesproken karakter en een hele stevige moutige body.

Oog: Pekzwart met bordeaux schijn tegen het licht.Lichtbruine kraag die niet aanhoudt en een kalme pareling in het glas. Een goede kleverigheid tegen het glas.

P1140303

Neus: Eerste impressie is heel fruitig en hoppig waarna de geroosterde mout en koffiearoma’s doorbreken samen met een zachte geur van donkere chocolade, zoethout en donker fruit. Redelijk wat alcohol in de neus, boozy karakter. Geurt licht naar een Porto.

Mond: Pittig eerst mondgevoel met een licht metalig smaakje. Tonen van zwarte chocolade en koude koffie met een aangename geroosterde nabitterheid. Een zoete ondertoon zit er zeker ook in, droge afdronk. Alcohol is redelijk aanwezig en maakte het een beetje moeilijk weg te werken na een tijdje. Niet dat ik hem niet leeg kreeg hoor! 😉

P1140301

Etiket: Sobere De Molen stijl.Ingrediëntenlijst met vermelding van type mout(chocolade en cara) en hop(Premiant en Saaz)

Fles: 33cl longneck met kroonkurk

ABV: 10.4%

P1140302

EBC: 202

EBU: 46

Voor de liefhebbers van een stevige stout, deze geeft je een flinke kopstoot en een aangenaam complex mondgevoel.

Dit bier is uiteraard vernoemd naar Grigory Raspoetin, illuster personage die een belangerijke rol speelde aan het Russische hof begin 20ste eeuw. Zijn naam wordt regelmatig aan dit type stouts verbonden.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s